Не останаха куфарчета, бе другарю милиционер!

„Аз приличам на Брад Пит, но с очила!” – ако не беше култовото откъм бездарие, менте шоу „Нека говорят” l уважаваната от мен телевизия bTV, кой знае кога щяхме да научим, че финансовият министър Симеон Дянков се изживявал като Брад Пит. Друг въпрос е, че по форумите в интернет Дянков го оприличават на хер Флик, което трудно би могло да мине за буквена грешка...

Та да си дойда на думата: вчера, съвсем случайно дочух от същото това шоу, което залива зрителите с милиционерската си интелектуална мощ аудиторията, че бившият премиер Димитър Попов обяснил в предишно предаване, как 2 милиарда долара били изнесени от страната с куфарчета!

За съжаление видеозапис на разговора с Попов на сайта на bTV кой знае защо не е пуснат, но твърдението на водещия Петров за пълнени куфарчета с 2 милиарда долара, напуснали родината ме втрещи.

Не може да се иска от Димитър Попов да има свежи спомени от 1991 година, но един тв-водещ да не направи елементарна справка за тази история – това вече си е чиста проба sancta semplizitas, което ще рече: свещена простота.

Да натъпчеш 2 милиарда долара в куфарчета – как ти, изглежда това, бе Росене Петров – визуално поне? Че то не са останали куфарчета в държавата след този износ!

И тъй като по една случайност аз бях репортера, който разследва този случай, но документално, тук давам в помощ на Росен Петров разследването точно какво се е случило:

1.Как бяха изнесени два милиарда долара преди мораториума върху плащанията на външния дълг?

2.Как бяха изнесени два милиарда долара преди мораториума върху плащанията на външния дълг?

 

Коментари 

 
0 #3 Звезделина Милева 2010-08-27 13:04
Димитър Попов може да разказва всичко и всеки е свободен да му вярва.Преди 10 ноември 1989 г. този господин беше съдия,чийто морал съм изпитала на собствения си гръб.Та когато стана Премиер и се натискаше на първи ред в църквите ,палейки свещи и кръстейки се ,играейки ролята на много "вярващ",гледах телевизионните кадри с погнуса.Позволявам си да не вярвам на буква,не на дума ,изречена от него.
Цитиране
 
 
+1 #2 Дени 2010-03-01 10:19
Манолова,ама те не са изнесени в едно куфарче :lol: Я виж пипалата на октопода, и той може да не е само един :-x
Цитиране
 
 
+1 #1 Бългаският шоп 2010-03-01 08:33
"Куфарчетата" е само една метафора - това им е ясно на българите отдавна. В едно куфарче трудно могат да се сложат $200,000 дори в банкноти от $100. Много по-точен е народа когато каза: "Легна си с 5 лева вечерта, а се събуди със 100,000 долара сутринта, преведени по списък.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене