Честит празник МВР! Успешна контрабанда, трафик и полицейско насилие!

Кой закриля чудовищната контрабанда, която се вихри по родните граници и за която в парламента бяха зададени не един или два въпроса към министрите Цветан Цветанов и Симеон Дянков?

Неясна афера със задържани български моряци в гръцки затвор – разбуни духовете в морските градове – в столицата МВР го удари на празненства и награди!

След 10 дни медийно затъмнение, от два дни върви един внушителен скандал в южната ни съседка със задържан кораб с български корабособственик и моряци. В медиите, излязоха информации се горе долу следното съдържание:

Шестима български моряци са заплашени от затвор в Гърция. Те са арестувани  около 23 юни и по-късно са пуснати под гаранция, която обаче нямало кой да плати.

Оказва се, че корабът плава под флага на Коморските острови, а собственик е варненската фирма "Ростов Транспорт". Близките на моряците разбират едва седмица след задържането на близките им, въпреки че корабособственикът е длъжен да уведоми и българските власти - управителят Георги Мишков не го прави. Роднините на моряците се обаждат във Външно министерство и в Морска администрация.

Петимата българи са пуснати под гаранция от 9000 евро и им е наложена мярка "подписка".  Парите трябва да се внесат от корабособственика до 7 юли. Ако това не се случи, сънародниците ни отново ще бъдат върнати в затвора.

Съпругата на единия от арестуваните българи обяснява: "Обвинени са в незаконно влизане в териториални води на Гърция с цел разтоварване на незаконен товар. Товарът, който са пренасяли, се е състоял от 3000 мастербокса цигари. Към товара нашите мъже нямат отношение, за това отговаря собственикът".

Междувременно българите са настанени в пансион в град Нафлио и грижите за тях поема българско семейство.

Първоначално корабособственикът Георги Мишков не отговаря на мобилния си телефон, а по-късно, когато от НТ СКАТ се свързват с него, но той отказва да даде каквато и да било информация.

От Външно министерство отказват коментар с аргумента, че когато става въпрос за корабоплаване,  отговорна е Изпълнителната агенция "Морска администрация". От агенцията пък  обясняват, че корабът плава под чужд флаг и нашите морски власти нямат никакви правомощия и отново прехвърлят топката към Външно министерство.

На 2 юли, в събота Георги Александров от СКАТ успява да се свърже с корабособственика, но той казва, че няма да дава изявления, докато българските моряци не бъдат пуснати на свобода.

Как се е стигнало до задържането на кораба: пакистански и гръцки арестанти свидетелствали пред властите на Гърция, че е трябвало да разтоварят контрабандни цигари от кораба.

Междувременно от СКАТ научават, че преди да тръгнат на плаване корабособственикът обяснил на моряците, че „изпълняват важна държавна поръчка”!

Главният механик на кораба, Николай Туртов заяви пред СКАТ:

„Това за държавната поръчка беше в момента, в който тръгвахме от Варна."

Освен главният механик Николай Туртов в Гърция под забрана да напускат страната са: вторият механик Георги Вълев, който е от Бургас, мотористът Стоян Атанасов, готвачът Петър Ганев и рулевият Георги Атанасов, съобщиха от ТВ СКАТ.

С тях на пансион били и двама украинци, седемдесетгодишният помощник-капитан Недялко Петров на 3 юли беше в затвора, заедно с капитана Валентин Вуртуяков.

В началото на юни, корабът „Ина” който е собственост на фирма „Ростовтранспорт” със седалище Лондон, е трябвало да бъде подготвен за ремонт в източен Кипър. Корабособственикът обаче дал нареждане на моряците да отплават за албанския град Дурас. Не е ясно защо курсът на кораба е променен за Солун, а после отново за Кипър. Междувременно горивото и провизиите на кораба свършвали и капитанът получил нареждане да зареди в най-близкото гръцко пристанище. В района на пристанище Елесина корабът бил застигнат от буря, а след това гръцки катер с въоръжени полицаи отвел моряците в Пирея. След това българските моряци са били настанени в град Нафлио, където, но живеели в изключително мизерни условия.

Според говорителката на външно министерство екипажът бил настанен в хотел!

Според Николай Туртов, с когото СКАТ е успяла да се свърже, корабособственикът превел четирицифрена сума, от която на моряците били дадени веднъж 100 и втори път – 200 евро.

Нищо не правят от Външно министерство, съобщи един от екипажа в СКАТ. До снощи – 3 юли, гаранцията не беше платена, корабособственикът само лъже...

На 4 юли Димитър Байрактаров от предаването на СКАТ „От упор” съобщи, че моряците ни са изоставени на произвола на съдбата – без пари, без документи, без средства. Хотелът /пансиона-бел. Л. М./ не е платен, До момента нито една институция не е дошла да им окаже помощ, за огромно съжаление са подписвали документи с неразбираемо съдържание, те не владеят езика, имало е българско момиче, което се е отзовало при превеждането, да им окаже помощ, но това момиче не е оторизиран преводач, и изобщо не е компетентно за какво става въпрос.

Туртов заяви в ефира на СКАТ, че се е свързал с консула в Атина и е успял да говори с него за малко. От думите на механика става ясно, че консулът е научил за станалото от него самия, а не от София.

Консулът обещал, че ако нещата се влошат, тогава Външно министерство щяло да се намеси и да вземе мерки...

Припомням: на 21 моряците с кораба са задържани с контрабандни цигари – държавна поръчка, според думите на корабособственика.

На 2 юли вестници и телевизии съобщават за случилото се.

На 3 говорителката на Външно съобщава, че мораците са настанени в хотел?!

На 4 юли консулът научава от човек от екипажа за ареста.

На 5 юли, от Министерство на външните работи бе излъчена суха информация, без каквото и да било обяснение:

Днес на 5 юли ще бъде внесена паричната гаранция за освобождаването на българските моряци, които бяха задържани на 23-ти юни в гръцкото пристанище Лесина заради пренасяне на контрабандни цигари. Това съобщи говорителят на Министерството на външните работи Весела Чернева на днешния брифинг. Срокът за изплащането на паричната гаранция за освобождаването на българите е 7-ми юли. В момента българските моряци се намират в град Нафлио, където им е осигурен подслон, но живеели в изключително мизерни условия. Моряците са настанени в хотел, като пари за него и храна са им преведени от страна на корабособственика.

Красимира Туртова, съпруга на главния механик Николай Туртуров уведомява и българските и гръцките власти за случилото се с българския екипаж. Пред ТВ СКАТ тя поясни: „Корабособственикът г-н Георги Мишков получаваше от мен информация и през цялото време ме убеждаваше, че той ще бъде там в понеделник, 27 юни.”

Мишков няма как да отиде в Гърция, след като негов кораб е задържан с контрабанден товар. Той уверява г-жа Туртова, че е пратил пари за гаранция, но когато жената го пита за името на банката – той мълчи и се измъква от отговора.

„това е поредната манипулация от този мошеник – коментира действията на Мишков главният механик Туртов. – Той в затвора имаше наглостта да ме лъже, че утре всичко ще бъде ОК, така минаха 10 дена!

На 4 юли следобед корабособственикът отново твърди, че е внесъл гаранцията за екипажа – на 5 юли се оказва, че тя е внесена от Външно министерство!

На 29 юни т. г. Мария Капон даде пресконференция за контрабандата по българските граници и чадъра, който я закриля.

Министърът на финансите Симеон Дянков обяви, че това са глупости, и че хората няма какво да правят и си измислят неща, за да са актуални...

Горният случай доказа, че Капон казва истината.

От Гърция, Димитър Байрактаров от предаването „От упор” се обади в предаването на СКАТ Дискусионно студио на 4 юли от Гърция, за аферата със задържаните български моряци и цигари в неясен произход и предназначение. Байрактаров се среща с моряците ни и ето какво още научихме от него:

„Днес се срещнах с моряците на кораба „Ина” петима български моряци, шестият е в затвора – в кой затвор, никой не знае как и къде!

...В началото на юни един от корабособствениците се обажда на екипажа и им казва, че трябва да извършат спешно държавна поръчка! Корабът е бил предвиден за основен ремонт, въпреки всичко екипажът се събира и трябвало да бъде извършен курс от Фамагуста – Кипър за Солун. Пак подчертавам, мотивът е бил държавна поръчка! За първи път се наложило да превозват цигари, никога до този момент те не са превозвали цигари.

Тръгват след като натоварват на Фамагуста за Солун и по пътя получават телекс, че вместо за Солун трябва да се насочат за Дуръс, Албания. Но преди да стигнат в Албания, отново получават телекс, че трябва да се върнат във Фамагуста. Те съобщават, че нямат гориво, запасите им привършват и така на едни остров, близо до пристанище Елесина е бил задържан и корабът от гранична полиция и военни...

Без документи, без пари, настанени по милост, така да се каже от един гръцки гражданин, моряците ни ако напуснат могат да бъдат арестувани.

Консулът отговарял лаконично на Байрактаров и го насочил към Външно министерство. Никой не е знаел коя институция се занимава със случая със задържаните моряци.

Цигари под държавно покровителство от Кипър за Албания – звучи странно, да не кажа скандално необяснимо.

Държавна контрабанда, или партийни контрабанда – какво точно стои в дъното на скандала, който изпрати зад решетките български екипаж, оставен от корабособственика без стотинка, на получавали два месеца от него заплати...
Странно мълчание и бездействие от страна на българската държава – какво е това: вина, желание за дистанция след скандалното задържане, или опит за прикриване на скандала.

Защо корабособственикът не бе задържан на българска територия, а се разхожда на свобода, след като негов кораб е предизвикал скандал, уронващ престижа на държавата е причинил задържане, арест и неяснота на пет български моряци, които няма как да носят вина за съдържанието на товара.

Мълчи се за крайния получател, мълчи се за редовността на документите към товара – МВР и МВнР мълчат, но скандалът си е скандал и няма как да се прикрие!

Кога и къде са натоварени цигарите, с какви документи - защо ако държавата не е замесена мълчи и две седмици не намери начин да помогне на моряците ни?

Поискал ли е консулът информация за случая, поискал ли е данни по кои членове са задържани моряците ни? В репортаж на СКАТ той каза: "Аз знам много неща, но по различни причини не мога да дам никаква информация!"

Къде в случая е полицейското аташе, което работи в Гърция, защо не се чува нищо от него и за него?

Ако цигарите, които се оказаха като обем три тира са били с редовни документи - гърците едва ли биха задържали кораба и екипажа.

На 6 юли изтича срокът за плащане на гаранцията - говорителката Весела Чернева от МВнР обясни, че проблемът е на "Морска администрация" - т. е. плащането май се отлага...

Не се ли плати сумата, моряците ни ще бъдат преведени в затвор и ще има дело, а присъдите едва ли ще са условни!

Днес, в деня "Без Бойко Борисов" негово Превъзходителство, както го назова митрополит Дометиан игра футбол и имаше спор кой крак му е по-силен левия или десния...

Няма мерки или грижа за моряците, няма изпратен фалкон, няма и най-лек намек за действия по този арест и задържаните цигари.

Не вярвам един корабособственик да излъже, че даден товар е държавна поръчка, ако той действително не е...

Вместо разяснения – двама вицепремиери, които имат отношение към износа на стоки и товари, един външен министър, който мълчи и чак след две седмици ведомството му съобщава, че е превело гаранция за арестувания екипаж!

Но да се върна към контрабандата:

Едната версия е корабособственикът и капитанът да са знаели, че цигарите не са съвсем редовен товар;

Втората версия е: целият екипаж да е знаел и сам да е поел ангажимента за закарването на товара с цигари без корабособственикът да е знае за естеството на товара;

Третата версия е: корабособственикът и някой от високо от България да е знаел за курса и екипажът да е бил заблуден, че нещата са законни.

Кой е изпращачът на въпросните цигари?

Какво е наложило корабособственикът да отложи основния ремонт и да прати кораба и екипажа на въпросния курс?

Кой е собственикът на товара с цигари?

Кой е получателят на въпросния задържан товар цигари?

Екипажът подписва в съда, без да знае гръцки декларации, че няма да напускат градчето.

На 5 юли вечерта, говорителката на Външно министерство съобщи, че имат обещание от корабособственика, че ще плати гаранцията!

Екипажът е бил отведен от кораба с автомати и с обвинение в контрабанда на цигари!

Единственото, което мога да коментирам дотук е, че ако въпросните арести бяха криминално частно деяние – досега министър Цветанов да ни беше проглушил ушите с нов успех на МВР зад граница. Това не се случи. Тогава?

Капон: Името на високопоставен политик е замесено

в контрабандата

04 юли, 2011, Нова телевизия „Здравей България”

Мария КАПОН, председател на Единна народна партия /ЕНП/ разговаря с водещия Евгени ГЕНЧЕВ

Водещ: Миналата седмица, в петък, на гости на „Здравей България” беше финансовият министър Симеон Дянков. Част от неговото изказване провокира председателят на Единна народна партия Мария Капон, която пожела думата, да дойде и да отговори на казаното от министър Дянков. Предлагам ви да направите това след малко, преди това да припомним за зрителите.

Водещ: Може би гледахте или сте чули, или прочели във вестниците за една пресконференция на Мария Капон, в която тя съобщи, ще припомня – за скандал в Митниците, за сигнал, който е подаден до вас и ако не се лъжа до вътрешния министър Цветан Цветанов.

Симеон Дянков: Няма такова нещо.

Водещ: „В Митници столична, съществува престъпна група за рекет, изнудване, събиране на пари от контрабандни канали...”, дори беше посочен ценоразпис – 8 хиляди лева.

Симеон Дянков: Измислици, първо няма такъв сигнал, второ, хората няма какво да правят и си измислят неща, за да са актуални.

Водещ: Това е краткият ви отговор?

Симеон Дянков: Да, не си заслужава даже да се разсъждава по това. Факт, че в Митници, в НАП и в институциите има много какво да се направи, да, но това конкретно е глупости.

Водещ: Това, конкретно е глупости, по отношение на вашия сигнал.

Мария Капон: Да, както се казва, първо има голяма грешка. Министърът на финансите трябваше за две години да разбере, че такива сигнали няма как да стигат до него. Този сигнал е даден в службите. За него, той е информиран, казахме ние от ЕНП, и е информиран министър-председателя. Но там, където такива сигнали се дават, това е или прокуратурата, или службите в страната. Защото те са разследващите. Представяте ли си какво ще се случи, ако самото Министерство на финансите и Агенция „Митници” се саморазследват при положение, че схемата на канала е именно извършвана там.

Водещ: Да, той би трябвало да потърси отговорност от човека, който му е подчинен, в случая шефа на Митниците.

Мария Капон: Много е странно, как от единадесет лица, описани в сигнала, десет от тях са понижени в този период от година и три месеца. Какво означава това – понижени, административна санкция. Някои очакват те да са в затвора, да има истинско разследване, защото каналите продължават да функционират. Ето, ще ви дам пример. Те са понижени в този период. Вчера имаше операция на Министерство на вътрешните работи за фалшиви стоки, които са хванати на Черноморието ни, в търговската мрежа. Кажете, откъде са минали тези стоки от Китай и от Турция.

Водещ: Първо, да припомним. Вашият сигнал е за Митница – София, нали така?

Мария Капон: Точно така. Ние имаме поредица от сигнали. Един от сигналите е за китайска и турска стока...

Водещ: Вие твърдите, вчерашната операция свързана ли е с...

Мария Капон: ...която минава през определен канал и се изплащат определени суми по тарифа, както на служителите от Митницата, така и на високопоставен политик. Тъй като ние имаме големи съмнения, че се използва само името на този политик, затова няма да го съобщя. Защото считаме, че много пъти се злоупотребява с имена на политици. Казвам това, за да ви кажа, че...

Водещ: Вашият сигнал е не просто използване на името на политика. Там, в начертаването на схемата пише, че хиляда лева са  за него, на камион?

Мария Капон: Хиляда лева получава той, осем хиляди лева е цялата тарифа на камион.

Водещ: Което означава, колко взима въпросният политик, за една година?

Мария Капон: Спрямо схемата, по която се разпределят, би трябвало да е хиляда лева,  на месец е около 50 хиляди. Това е през тази Митница канала.

Водещ: Само през Митница София?

Мария Капон: Столична. През тази митница основният проблем е китайски стоки и турски стоки. Аз ви казвам, вижте какво се случва? МВР прави операция, която е за крайния ефект, тоест за търговската мрежа има такива стоки. Това, което е вярно от това, което каза министър Дянков е, че проблемите в Митниците са големи, и второто е, че са актуални за фиска. Това, че няма пари в бюджета, е проблем именно на фиска. Но той трябва да даде ясен отговор на редица въпроси. Аз не знам защо министър Цветанов му няма явно достатъчно доверие, за да го информира по операциите, които прави, или по проблемите, които има в Митниците. Може би заради близостта на Ваньо Танов и директора на Агенция „Митници” заедно с министъра. Но...

Водещ: Вие подавала ли сте сигнал до Симеон Дянков?

Мария Капон: Не, до Симеон Дянков няма как да подадем сигнал. Там ...

Водещ: Той по някакъв начин информиран ли е за това, какво се случва?

Мария Капон: Той е информиран и аз се надявам, че следващите дни...

Водещ: Каква е разликата човек да бъде информиран и да бъде подаден сигнал до него?

Мария Капон: Тогава, когато е подаден сигнала със всички данни, класифицираната информация, със схемата, с имената на лицата се подава сигнала. Тогава, когато е информиран, той е информиран, че сигнал за проблеми в еди коя си митница е подаден в службите. Там има проблем, но това е съвсем различно от това, министърът да знае детайли на сигнала. Защото...

Водещ: Отговорът на министъра е не само, че не знае за сигнали, а че този сигнал е „глупост”.

Мария Капон: Той твърди от една страна, че това е измислица, от друга страна твърди, че са глупости. Как е възможно тогава да знае едното и другото. Тук трябва наистина да зададем въпроса. След като има проблем в  държавата с фиска, има проблем с парите на държавата за изпълняване ангажиментите, които има държавата. Министърът на финансите е този, който носи отговорността.

Водещ: Кои са понижените служители, за които казвате.

Мария Капон: Десет са понижените служители. Аз, ако можех да кажа понижените служители, щях да ви дам сигнала направо, защото вътре са имената им.

Водещ: Вие сте убедена, че те са понижени като реакция от вашия сигнал?

Мария Капон: Категорично, те са понижени в тази година и три месеца.

Водещ: Ако те са понижени, защо продължава групата да действа?

Мария Капон: Това означава, че е заметен някъде сигнала отдолу, че са преразпределени парите на правилните лица и групата продължава да действа, това означава. Факт е, че контрабандата не приключва.

Водещ: Кои са тези първи трима държавни мъже, с чийто имена се спекулира?

Мария Капон: Един от тримата казахме и точно това е човекът, за който ние имаме съмнение, че се ползва само името му.

Водещ: Премиерът?

Мария Капон: Така, на темата на изключванията – не е премиерът.Премиерът е информиран за сигнала, така че не е премиера.

Водещ: Не се спекулира с името на премиера?

Мария Капон: Човекът е от управляващите, така че много лесно ще стигнете до извода като интелигентен журналист.

Водещ: Вътрешният министър Цветан Цветанов?

Мария Капон: Не, първите трима в държавата не са това.

Водещ: За първите трима, по протокол говорим, така ли?

Мария Капон: Трима първи в държавата.

Водещ: Имаме – Георги Първанов – президент, имаме министър-председател, имаме председател на парламента. Това са първите трима в държавата.

Мария Капон: Ето, вие стигнахте до извода, кой може да бъде.

Водещ: Не е премиерът, мъж ли е или жена?

Мария Капон: Не, няма да си играем на това. По-важното обаче, което трябва да кажем, че добре, Цветанов така, както искаше да прави операции на имена на съдии, нека да направи операции на прякорите на митничарите. Да кажем „Парцала” или на тези, които се занимават  с контрабандните канали – „Митко вала”. Аз му давам възможността да направи истински операции с имената на хората, които държат каналите, и които правят така, че в страната да...

Водещ: Правилно ли чух пред малко, да се върнем на предишния въпрос и на човека, който е от управляващите?

Мария Капон: Аз няма да кажа името, поради причината, която ви казах, че имаме съмнения, че се използва само името на този човек. Ние смятаме, че се използва само името на този човек.

Водещ: Стори ми се, че казахте, че е от управляващите?

Мария Капон: Правилно ви се е сторило, което означава, че тъй като ние от ЕНП имаме съмнение, че се използва името на определен човек, ние затова и подадохме сигнала през миналата година. Факт е, че в сигнала има името на лица, които...

Водещ: Объркахте ме, защото не мога да си представя как се използва името на Цецка Цачева?

Мария Капон: Питате ли ме? И аз не мога да си представя. Може би поради тази причина не споменавам...

Водещ: А пък Георги Първанов, не е от партия ГЕРБ?

Мария Капон: ...името на политика. Знаете, че ние в ЕНП през годините по операция „Чисти ръце” сме споменавали имената. Днес в съдебна зала е процеса срещу  Емилия Масларова. Знаете, че аз съм давала преписката и част от сигналите, както и на Валери Цветанов. Тогава, когато аз имам ясни доказателства, че човекът, политикът е лично отговорен, а не се използва името му, няма никакъв проблем да застана с името си.

Водещ: Искам на две неща, да ви помоля да отговорите. Едното е повод по думите на финансовия министър, че си нямате друга работа – напротив, имате си друга работа и се намирате в предизборна кампания.

Мария Капон: Категорично си имаме друга работа, но ние няма да...

Водещ: Вашият сигнал има ли общо с предизборната ви кампания. Вие сте и кандидат за президент, нали така?

Мария Капон: Не, не съм кандидат за президент, аз съм председател на партия и на нас ни предстоят местни и президентски избори. Така, както  на всички лидери на партии това е много важен период в растежа на една партия.

Водещ: Ще обявите съвсем скоро, че се кандидатирате?

Мария Капон: Съвсем скоро ще обявим кандидатите за градовете, за общините, за листите, и за кандидат-президент дали издигаме собствена двойка и кога. Както се казва, време има достатъчно по закон, така е казал и министър-председателя.  Но нека да ви кажа, аз съм истински изненадана, как финансовият министър стои до своя колега Николай Младенов повече от една година,  тогава, когато той се бори с бившата Държавна сигурност, която е окупирала външно министерство, а той управлява Митниците, заедно с човек от Държавна сигурност – агент Гергов. Това е изключително важно да кажем кой е по-голям проблем за страната ни. Един консул в Ботсвана, който е участвал в ДС и е бил агент в Държавна сигурност, или доносник, или каквото искате, или директорът на Митниците, да на говорим, че в ръководството на Митниците има още няколко такива човека. Кажете ми, кое е по-вредно за страната ни? Затова ние от ЕНП поискахме и отстраняването на Танов, защото големите проблеми на фиска в държавата са именно в Агенция „Митници”.

Водещ: Искам да ви попитам за източника ви. Убедена ли сте за достоверността на информацията и откъде разполагате с точно такава схема – кой, колко, надолу по веригата получава?

Мария Капон: Източникът, които са и експерти в  работната ни група са хора, които са работили известен период някои от тях, като агенти под прикритие и са се подписали под сигнала със собствените си имена.

Водещ: Къде в службите?

Мария Капон: Там, където е подаден, в службите, разбира се. В ГДБОП е подаден сигнала. Нали не мислите, че такъв сигнал може да се подаде другаде. Ако се работи, ние виждаме, че каналите продължават да функционират, ако се работи по него, и министърът на финансите не е информиран, то най-вероятно, министърът на вътрешните работи му няма достатъчно доверие за част от операциите. От друга страна, трябва да сме наясно, че проблемът в Агенция „Митници” е проблем на цяла България и проблем на министър-председателя. Затова ние искаме той ясно да се разграничи от ръководството на Агенция „Митници” и да отстрани Ваньо Танов. Това е желанието и политическия  апел на ЕНП, защото ние смятаме, че това е единствения начин. А ясно е, че отговорността за замитането на следите, за слагането на всичко под килима я носи вицепремиера Симеон Дянков. Виждате, във всичкото време как той си сменяше своите позиции.

Водещ: Благодаря ви за този разговор.

Мария Капон: Благодаря ви и аз.

На 5 юли, МВР награди с пистолет опозорения с изявления и поведение прокурор Роман Василев – какво демонстрира с това Цветан Цветанов?

Това е онзи Роман Василев, изкрещява на нарочения за арест бивш военен министър Николай Цонев: „Аз съм зам.-градския прокурор Роман Василев, предполагам, че ме познахте", както и станалите скандални реплики: "Ти си абсолютен престъпник, на колене!".

Та този Роман Василев получи за награда пистолет по случай празника на МВР!

 

Коментари 

 
0 #1 Иво Иванов 2011-07-07 14:52
Всичко е много тъжно. Едва напоследък се шуми, че има подобна контрабанда, хранилка на всички от "другата България". Но ефекта ще е никакъв. Ще загинем от гадостта си, защото всичко е постлано така, щото истината да изглежда като заяждане и злоба. Голямо актьорство!
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене