Преди 7 години Съединените Щати наредиха как да си променим Конституцията за продажбите на земя!

Граждани на Турция и Израел изкупуват българска земя – алармира Национална телевизия СКАТ, а основен генератор на разкритията бе водещият Велизар Енчев в предаването „Дискусионно студио”.

„Земята не е само предмет на граждански оборот, а правният режим, който действа върху нея, има обществено значение. Не е завидна съдбата на народ, който живее или работи предимно върху земя, която се притежава от чужди граждани. Не споделям лековатото обяснение, често чувано, а и днес изречено от господин Валентин Василев от тази трибуна: "Какво се безпокоите, след като земята няма да бъде изнесена?". Естествено е, че земята като недвижима вещ не може да бъде преместена от мястото, в което тя се намира. Но никак не е малозначителен въпросът кой ще населява българската земя и то в един период, когато страната ни все още не е преодоляла последиците от икономическата криза и която се намира, и ще продължава още дълги години вероятно да бъде в състояние на демографска криза.

В това отношение няма да се връщам твърде назад в историята, но само искам да посоча един пример от началото на ХХ век, когато въз основа на решение на Петия ционистки конгрес Еврейският национален фонд започва да купува големи площи земя в Палестина, за да може върху нея еврейският народ да създаде свое отечество.

Един друг пример, по-близък до нас и във времето, и в пространството, изречен не от кой да е, а от бившия турски президент Тургут Йозал, който казва: “Рано или късно отново ще завземем България, но този път ще я купим.” В началото на 90-те години той допълва тази своя идея: “Турция трябва да постави границите на някогашната Османска империя в центъра на интересите си с цел през ХХІ век да стане отново империя”.

Може да се твърди, че това не е официалната позиция на тази съседна държава, но едва ли е за подценяване, че в нея има широки влиятелни слоеве, включително политически, които не са се отказали от разширяване на влиянието, включително с прилаганите икономически средства…”

Това заявява от трибуната депутатът социалист Янаки Стоилов. Начинът, по който гласува показва, че думите са му били колкото да каже нещо...

Какъв е поводът да припомня тези думи на Стоилов – от една страна това е гласуването на промени в Конституцията, които да дадат възможност на чужди граждани да закупят българска земя.

Вторият повод е, че днес, на 18 юли е годишнина от рождението на Апостола, този, който положи живота си пред олтара на Отечеството, за да бъде един ден България свободна от турско владичество.

Третият повод е, че промените в Конституцията са били извършени под натиск и с писмено указания от Американската търговска камара, внесено в деловодството на парламента!

И не на последно място е необяснимата тогава подробност, че Писмото е било адресирано до, забележете:

  • Председателя на парламента Камелия Касабова;
  • Посланика на САЩ, г-н Джеймс Пардю;
  • Посланика на Израел, г-н Авраам Шарон;
  • и посланика на Република Турция, г-н Хайдар Берк!

Случайно ли е, че Писмото е било изпратено до тези трима посланици – днес, седем години по-късно историята се разбулва: Щатите са прокарали конституционни промени в парламента на една суверенна държава в интерес на Турция и Израел – две страни, които вече усилено изкупуват чрез подставени лица българска земя, под предлог за инвестиции!

Седем години по-късно мога уверено да твърдя, че инвестиции от тази срамна и позорна история не са дошли, но пък за сметка на това – България губи свои земи, които минават в чужди ръце!

И така, малцина знаят,

преди седем години Американската търговска камара с Писмо, даде указания на българския парламент как да се промени Конституцията, за да може да се продава на чужденци. Писмото е било внесено с входящ номер 439-00-139, от 19.11.2004г. Посочен е дори и точният час на завеждане на писмото в деловодството - 16, 23ч. То е било подписано от нейния президент Кенет Лефковиц и изпълнителния й директор Валентин Георгиев.

Това писмо указва как точно българският парламент да промени Основния си Закон – Конституцията.

Писмото не може да бъде открито в архива на в. "Нова Зора", който го публикува навремето.

В парламента още по-малко то може да бъде открито, въпреки че има известен входящ номер и дата на внасяне.

Въпреки трудностите, "Хроники" успя да намери текста на писмото.

Интерес представлява и дебатът в парламента по това писмо, което указва как българските депутати да променят Конституцията си, за да няма пречка да се изкупува българска земя от чужди граждани.

В дебата има интересни и поучителни моменти, в гласуването – още повече.

Ако някой заявява от трибуната, че трябва да се внимава, че ще има последствия и то не в полза на България – при гласуването всички, вкупом ПОДКРЕПЯТ промените, т. е. подкрепят чужденци, граждани на чужди държави да изкупуват българска земя!

 

В резултат – инвестиции, свързани със закупената земя – НЯ-МА!

Затова пък е налице строителство на селища от затворен тип за чужди граждани.

Ще работи ли един ден българинът върху чужда земя ангария? Оставям отговора на читателите след като се запознаят със случващото се.

Какво откри и изнесе Национална телевизия СКАТ:

Близо 500 декара земя в Пловдив е предвидена за луксозно еврейско селище – устроена инфраструктурно, устроено със здравни заведения и магазини. Това съобщи Национална телевизия СКАТ като уточни, че проектът е с дългогодишна история и е започнал когато еврейски гражданин купува чрез подставени лица част от земята – около Околовръстния път на Пловдив, спортният комплекс „Гребна база” и зона А от промишлена станция „Юг”.

Целите на сделката са подчинени на интересите на бъдещите жители на обособения еврейски град от затворен тип разкри в „Дискусионно студио” в петък, 15 юли бившият кмет на Пловдив Николай Смолев в периода 1990-1991 година и бивш управител на ВиК Пловдив /2001-2004 г./, уволнен заради отказ, в качеството си на управител да издаде разрешително за строеж на въпросното селище. Заради тази своя позиция Смолев и бил преследван и съден през годините.

Новият собственик на земята, израелският гражданин Джоузеф Бозенщайн, се сдобива с имота законно, регламентиран като публична държавна собственост чрез двама строителни предприемачи – Димитър и Мирослав Язови, съобщи в студиото на СКАТ г-н Смолев.

Редица български правителства подкрепят сделката, противоречаща на европейски рамки – бе коментарът на СКАТ.

Изготвен е скъпоструващ проект за използване на водите на река Въча за нуждите на водоснабдяването на град Пловдив, в името на безпроблемното устройство на еврейското селище.

Този случай не е прецедент – в редица български градове се изграждат селища за чужди граждани като Банско, София, Разлог, Кърджали и Стара Загора.

„Северното Черноморие се продава на руснаци, в Югоизточна България, Родопите се настаняват трайно турски фирми, в част от Югозападна България отиват израелски фирми – коментира проблема икономиста Силвия Нешева в студиото на предаването с водещ Велизар Енчев.

Защо тогава българските институции да не си затварят очите за изкупуването на българска земя?

Началото ще ни даде отговор за края...

Ще цитирам първа част от книгата ти „Външният дълг и 10 ноември в документи и факти”:

След краха на СССР мнозина биха могли да бъдат бъдещите опоненти на САЩ за световно лидерство - /обединена Европа, Япония, Източна Азия, Южна Азия, безформеният мюсюлмански полумесец, обхващащ Северна Африка, Близкият Изток, с изключение на Израел, може би Турция, държавите от Персийския залив - Ирак, Иран и Пакистан, включващ новите Централноазиатски държави по цялото протежение на границата с Китай, Евроазийска група, включваща Русия, Европа, Азия/.

Безспорно е, че до края на века, както и в първото десетилетие на новия 21 век САЩ ще останат главния арбитър и свръхсила при различните конфликти и противопоставяне, в която и да е точка на света. САЩ контролират обединена Европа с участието си в Североатлантическия пакт. Но именно САЩ трябва да са наясно, че в един момент няма да успяват да продължат и издържат упражняването на тотален контрол /политически, военен и икономически/, ако разпиляват своите сили в различни конфликтни точки, на който и да било от световните континенти по въвеждане и утвърждаване на международен ред /според разбиранията на техния управляващ политически елит/. Може би затова анализаторите и стратезите на Щатите все по-често се замислят за търсене и постигане на баланс и равностойност в глобалното сътрудничество и преразпределяне на отговорностите в света.

Често отговорът за настоящето и бъдещето ни дава миналото. Ето защо ще припомня едно пророческо изказване на Уинстън Чърчил /британски премиер и масон от висша степен според редица западни автори/ от лекция в Харвард, в което той заявява, че “империите на бъдещето ще бъдат империите, контролиращи човешките мозъци”...

... като се вземе в предвид, че в края на 19 век Чърчил трудно е могъл да предвиди реално чудото на научно–техническата мисъл, което е предстояло да се развие век по-късно, то безспорно това, което е имал предвид той, е касаело световно влияние, прокарвано чрез масонски ложи, специални служби и международни оранизации. Глобален деструктивизъм, ползващ милиарди от комисии на НАТО, ЦРУ, “Отворено общество” и Международния валутен фонд, както и личности като Карл Попер, Джордж Сорос – учени и мошеници, използвани като момчета за поръчки. В резултат са разклатени множество държавни валути...

...докато управляващите в бившите социалистически държави, в един или друг смисъл, безпрекословно поемаха и продължават да поемат в годините след 1989 ангажименти за подчинение и зависимост...

И тук логично идва въпросът: нов световен ред с нова световна политика, и нова световна икономика – кой ще го наложи и как? За никого не е тайна, “че американските компютърни програми, благодарение на които се централизира световното банково дело и телекомуникационните компании, които създават сателитите, са необходими, за да бъде наложена системата на световно управление” – обобщава Гари Ка, високопоставен правителствен служител, в книгата си “По пътя към глобалната окупация”. Световна икономика, световна политика и световна религия – това посочва Гари Ка като основни жалони в налагането на бъдещия световен ред. Кои организации посочва Гари Ка, като изпълнители по установяването на световен ред: “Световна асоциация на конституциите и парламентите /САКП – основана в 1959 г. – бел. а./”, “Световният съюз”, Световният съвет на църквите”, “Съвет за чуждестранни връзки / с влияние в ООН, Държавният департамент на САЩ, с огромни дарения от “Сити банк”, корпорация “Нюзуик”, фондация “Рийдърз дайджест”, братя “Рокфелер и мн. други/”, “Тристранната комисия” /създадена от Дейвид Рокфелер през 1973 г., Проект на Хартата на Тристранната комисия изработва не друг, а Збигнев Бжежински, като става пръв директор на тази организация./ В книгата си, с документи и разкази на запознати Гари Ка разглежда налагането на глобализацията, като световно бъдеще и  уточнява: “ Световното общество на бъдещето е мястото, където се събират политическите, икономическите и религиозните аспекти на единното световно управление…”

Погрешно е да се смята, че в обсега на интересите на кръга от хора със специални интереси и цели са визирани само държавите от Източна Европа – в този обсег на интереси попаднаха също така и страни от Латинска Америка, Азия и Африка. Тук е добре да се припомни скандалното обезценяване на валутите от няколко държави от лятото на 1997 г, /Тайланд, Малайзия/. Сърбия, Беларус, Хърватска и Чехия протерстираха срещу спекулациите на Сорос, прикрити под маската на филантропия, докато в България той бе приет като месия и то на високо държавно равнище.

В списъка на засегнатите от дейността на Сорос държави трябва да се прибави и че:

  • Сорос и МВФ унищожиха икономиката на Перу, като промишлеността престана фактически да съществува;
  • В Мексико фалираха 50 000 малки и средни предприятия;
  • Всички стратегически и икономически отрасли на икономиките на тези две държави преминаха в чужда собственост – нефтодобивът, машиностроенето, телекомуникациите, добивът на мед, злато и други ценни полезни изкопаеми;
  • Сорос притежава големи масиви от селскостопанска земя в Аржентина;
  • 70 на сто от населението на Перу живее в бедност. За Мексико, Аржентина, Парагвай, Венецуела тази цифра е 80 на сто;

Унищожаване на икономиката на набелязани държави чрез законодателни и социални мерки за ОГРАНИЧАВАНЕ НА РАЖДАЕМОСТТА. Все по-често се чуват гласове в коментарите и анализите на западни наблюдатели /Европейски съюз и САЩ/, че славянските държави имали твърде много население. Демографски геноцид – това е може би най-правилното определение за политиката, която се води целенасочено вече 12 години след 1989 г. за района от страните на Източна Европа. Освободената територия на държави с рухнала икономика и липсваща национална идентичност – какво по-добро за служителите на “Отворено общество”.

Това, което вече в България е безспорно налице при всички правителства след 10 ноември са: подготовка и пускане на възлови места в управлението на държавите и медиите на безкритични апологети на измислен икономически либерализъм.”

Да се върнем на Аржентина и масивите земя, които е изкупил Сорос там. Не ви ли напомня това случващото се в момента в България?

500 дка земеделска земя първа категория вече е купена за израелското селище  и то се вижда от Околовръстното шосе на Пловдив. Проектът е за над 50 00 души и е подобно на анклавите, които евреите строят в арабските земи. Строителството ще е невероятно скъпо, според инж. Сомлев то ще „глътне” близо милиард долара, тъй като инфраструктурата на това селище ще бъде напълно самостоятелна.

Зоната около Гребния канал също е закупена за граждани на Израел, но тук е вододайната зона на половинмилионния Пловдив, което ще създаде сериозни проблеми на пловдивчани.

Това е началото.

Какъв ще е краят – ще научим след години. Засега този край не се очертава като добър за България и българите, но за този край ще трябва да благодарим на всеки депутат от 39-тото Народно събрание, на силната обич на родни политици от различен цвят и калибър към една задокеанска държава със Статуя на свободата.

Чрез такива държави като нашата родина, Съединените щати уреждат добрите си отношения с други свои партньори като Израел и Турция чрез засилена заселническа политика. С чужда пита – помен – казва народът ни.

Ще дойде време и потомците ни ще попитат: кой народ?

 

Коментари 

 
+5 #7 Нане Вутев 2011-07-19 20:13
Ми тия са на власт от 1989 година, госпожо Манолова! Само дето ни сменят куклите, по които плюем!
Не виждам защо правите разлика между САЩ и Израел - писъмцето е подписано от Лефковиц, нъл тъй? В кабинета на Обама Мама няма нито един WASP, освен буля Клинтъница, ма да пази Господ от зъбобол и недотакована буля!
Като притурим и напъните на продали се за трийсет сребърника сладури, че ковчегът на Ной се е блъснал в нос Калиакра, а варненският некропол е първото еврейско поселение по нашите земи, работата става съвсем ясна.
Какво ни очаква пише тук http://khazarzar.skeptik.net/books/jud/kizur_sh.htm
Дългичко е, но затова изчерпателно и не оставя място за съмнение какво е толерантност, мултикултурност , политкоректност и расизъм.
Позволете да Ви поздравя с La Llorona на Джоан Бейз.
Цитиране
 
 
+5 #6 Zvezdelina Mileva 2011-07-19 16:03
Подкрепям и Ник и Антонов ,защото от години ме тресе същата треска,същата болка,същата ярост от безпомощността ми да направя нещо друго освен да говоря и да се опитвам поне хора около мен да разбуда.Всуе!Народът е дълбоко анестезиран с благи приказки и розови сънища от предатели на ългария,от продажнсици интересувящи се само от величината на съдържимото в собствения им джоб.
Цитиране
 
 
+1 #5 Ник 2011-07-18 20:16
Спирам,знам си оценката,хак ми е,но нито ми пука ,нито се интересувм,за мене това е по-скоро, отношение към истината,знам какво правя, знам си и наградата и вече я получавам отдавна,но ми е жал за вас, братя и сестри Българи!За вас и бъдещето на децата и нуците ви! Очаква ни, всички нас, НЕБИТИЕ! Без изключение,колк о предпазливи сме били.Ще бъде не дали,а кога!! ЗА ВСИЧКИ НАС !
Цитиране
 
 
+4 #4 Ник 2011-07-18 20:15
Свещената Българска Земя!Доживях отново да бъде повдигнат този въпрос,тук.Това ви прави чест,но е закъсняло и ще стане достояние на -Колко?, да питам,като Вапцаров, човека?Малко,не стигат!Аз ще се опитам да ги увелича,пак с малко.Но дори и повече да са ,народът отдавна изгуби чувствителност, чувство за национално достойнство,соб ствено достойнство,заг убихме много време за стригане,вместо отсичане,а това продължава и сега и тук,в този добър иначе сайт,предпочета ме хапчета пред скалпел,макар отдавна да сме за операция! ИНСТИНКТ ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ ЛИ,бих казал ЗА САМОУНИЩОЖЕНИЕ, Е ОТКЛЮЧЕН! НИКОЙ НЕ ХВАЩА БИКА ЗА РОГАТА,НЕ ЖЕЛАЕ,Предпочит аме да обсъждаме опашката му.
следва,за съжаление.
Цитиране
 
 
+5 #3 Ник 2011-07-18 20:12
Бях решил да не публикувам тук,в сайт,където чувството за самосъхранение надделява над чувството за национално достойнство,над Истината и бъдещето на Отечеството."Загубим ли България,губим всичко!"Това каза навремето Николай Хайтов.Тогава,кажете, какъв е смисълът на оцеляването,осв ен може би под чужда самоидентичност ?За какво ви е това? Гадно е и настръхвам,ПАК ЛИ? И когато започна да се продава земя,преди доста години и се заговори за промени в Конституцията,к ато гражданин и Българин,направ их подписка против закона за продажба земя на чужденци.Пратих я на Сидеров,излъчих а я по СКАТ и повече не чух за друга такава,макар че, очаквах да пламне цялата страна!Това беше цялата реакция на Отечеството!А, може и да е имало.Не знам и не научих.Аз виждах как ставаме Палестина на Балканите!Имаме страна,но нямаме земя,не сме господари в собстветната си страна,преследв ани,дискриминир ани и наемници сме на довчерашните ни наематели!За това са толкова зли Те!
следва..
Цитиране
 
 
+3 #2 Антонов 2011-07-18 14:49
Ето част от писмото на околийския началник на Стара Загора Ат. Илиев до поп Минчо Кънчев (13 ноември 1879 г.):

"Благоговейний отче,
------------
Дано чрез Вашите и мои трудове нашата околия да се снабди с училища и учители.
От храната, която се дава за семе на село Арабаджиево, аз казах на мухтарина половината да се употреби за училището, за да се засее някоя и друга нива.
------------
Ако има негде, дето ходите по селата, че някои от българите бежанци желаят да си купят от турците ниви, проваждайте тука тези бежанци, за да им се даде пари да купуват, тъй щото бежанците да останат тука, за да се увеличава българский елемент в тази страна.
Приемете, благоговейний отче, уверението в съвършеното ми уважение.
Ваш: Ат. Илиев
("Видрица" - Книга втора, изд. Български писател, 1995 г.)
Земя и образование - знаели са бившите роби с какво ще защитят свободата си.
Цитиране
 
 
+3 #1 Антонов 2011-07-18 14:11
По "онова" време в "Нова Зора" можеше да се прочете стихотворението на поета Андрей Германов:
"Под синята дъга на ятагана
за плач и клетви не остана глас.
Мъже бъдете, братя, мрене няма -
земята ни остава подир нас!
Какво е нашият живот - звездица
връз тъканта на синия атлаз.
Гори човекът - стръкче, цвете, птица! -
Земята ни остава подир нас!
И всеки удар, всяка болка, мъка
как над душата наша нямат власт,
щом знаем, че след вечната разлъка
земята ни остава подир нас.
Докрая нейни в битката голяма
със всеки порив, всеки дъх и страст!
А туй, че няма да ни има - няма...
Земята ни остава подир нас!"
Във втория том на "Видрица" поп Минчо Кънчев съобщава, че богатите българи след Освобождението безвъзмездно са давали пари на бедните селяни да изкупуват заграбената от турските поробители земя...за да изхранват "челядта" си
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене