Как се правят избори 2011, или кой ще се познае тук?

Разследване на сайта „Хроники” показа, че не всичко, което се вижда в предизборната кампания е същественото – скандалните събития и факти остават скрити от медиите. И тъй като тази предизборна кампания няма аналог в 22 годишната история на „избухналата демокрация”, ще поднесем фактите и събитията без да споменаваме места, имена на партии и конкретни политически сили – нека шефовете на предизборните щабове, стратезите на победата на всички политически сили/партии да си направят съответните изводи за това, кой как, къде и с какви средства подготвя изборната си победа.

И така:

След направеното детайлно проучване, днес, на 11 октомври 2011 година, можем да разкажем за това, което научихме, чухме, както и за това с какво се сблъскахме...

Мит е, че се купуват избори по места

Купуването на гласове отдавна отхвърча в миналото и едва ли някога ще се върне като решаващо за осигуряване на изборната победа при изборите на 23 октомври 2011 година.

Кампания 2011 е коренно различна и на купуване на гласове сериозните играчи, даже един от тях, въпросната Наша политическа сила, изобщо не разчита. Причината за това е, че плащане на луди пари за нещо твърде несигурно, е рисково, когато се играе ва банк.

Политическата сила, за което ще стане дума тук не разчита на купуване на гласове.

Тя не разчита и на екскурзианти и рейсове.

Засега нещата с листите също са на кантар и не е ясно, кой е вписан и кой липсва в списъците на избирателите по места.

В основата на предизборните хватки на визираната от „Хроники” политическа сила, която ще наречем Нашата политическа сила/партия е рекетът. Да вземем един провинциален град, а такива в България са много – при избора на общински съветнициили кметове, Нашата политическа сила, главен герой на това разследване е постъпила твърде нетрадиционно, за да си осигури верни и предани войници на своята кауза.

На директори на все още работещи предприятия са раздадени декларации, на които да се подпишат, че при нарушаване на лоялността към Политическата сила, нямат нищо против да напуснат/освободят поста, който са заели при изборите ПО ЛИЧНИ ПРИЧИНИ – било то на общински съветници, било то – на кметове!

Другият документ, който тези кандидати за местна власт задължително подписвали, бил за СЪГЛАСИЕ за публикации на компромати при нарушаване от страна на кандидатите на лоялността към политическата сила, която го е издигнала! Това било подсигурено след дълго и внимателно, детайлно проучване на миналото на кандидата, което при вярност се покривало това, което не е за пред публика, а при несъгласие – щяло да се появи по медиите, комбинирано с разследвания и проверки на съответните органи.

Третият немаловажен момент в „предизборната” битка на Нашата политическа сила/партия е натиск за отказ на някои водещи по места ръководители на фирми и предприятия да се кандидатират за Нашата партия и заявеното им желание – да бъдат кандидати на друга политическа партия на изборите за местна власт.

Тези непослушни и „недалновидни” люде бивали предизборно заплашвани, уволнявани, проверявани, предупреждавани и най вече ... рекетирани.

На мнозина от тях бивали спретнати компромати по места, проверки на данъчни, анонимни сигнали до полиция и прокуратура за нарушения, които светкавично бивали започнати!

По тази причина, имало селища, в които други политически партии, освен Нашата политичиеска сила/партия оставали без кандидати за общински съветници и всячески бягали от обвързаност с други политически партии, опоненти на Нашата политическа партия! Причина за това били хватките, които Нашата политическа партия прилагала към тях, бъдещото им оставане на работа и бъдещата им професионална реализация.

Заради предизборните хватки на Нашата политическа сила, редица видни ръководители на предприятия, личности, доказали се като бизнесмени или политици, личности, уважавани по места имали избор – или да подпишат съответните документи и „пристанат” на Нашата политическа сила, или да останат на улицата – без работа, без средства, с неприятности от правораздавателните органи за дълъг период от време.

Познайте, коя от двете алтернативи избирали повечето от нарочените за кандидати по места за кметове и общински съветници...

Този подход Нашата политическа сила прилагала и на част от народните си представители, което ги дисциплинирало в лоялност, вярност и култ към личността на водещите фигури в Нашата политическа сила. Дисциплинирала ги в послушание и мълчание.

Този подход на Нашата политическа сила/партия бил изпробван и към назначени в държавната администрация представители на Нашата политическа сила – напускаш по лични причини и потъваш в дълбоко мълчание, когато интересите на Партията го налагат в случай, че си стъпил накриво и не съблюдаваш „правилната” политическата линия.

Така в един партиен юмрук, сплотени представители на Нашата политическа сила/партия работели и продължавали да работят за верността си към нея – в арсенала за рекет на Тази политическа сила/партия няма запис на заповеди за големи суми, няма фиктивни заеми, няма тежък финансов рекет – няма нищо от това, за което чуваме вече две години, че се е случвало при някои политически партии.

Налице са единствено събрани в солидна база данни и факти, документи за хора, които биха могли да бъдат от полза за Нашата политическа сила, данни, които показват за лицето слабости, нелицеприятни моменти от миналото, неподходящи събития, познанства, принадлежност, връзки и контакти.

Силата на една власт е в информацията, събирането й и начинът на употреба. Който притежава информацията – той управлява. Всичко останало е несериозно и недалновидно.

Кой ще се познае тук – поднесохме на предизборните щабове, стратези и политици в различни партийни цветове твърде скандалните начини за подготовка по спечелване на бъдещия вот.

Който има очи – да чете, който има уши – чуе, който има ум – да мисли...

Бележки на автора. Четири пъти в продължение на три дни бяха обект на хакерски "пробиви" сървърът и сайта, който беше качен на него. Тъй като на този сървър има и други сайтове - не свързах хакванията със съдържанието на "Хроники".

Днес, на 11 октомври бяха регистрирани над 200 опита сайтът да бъде блокиран!

Свободата на словото си има цена, а когато срещу него се използват удари в гръб, това означава едно-единствено нещо: трябва да бъде отнета думата на хора, които си позволяват да бъдат критични към политиците - независимо от цвета им и от коя страна на вътрешно-политическото пространство стоят.

Тук, в "Хроники" никой няма да извлича дивиденти от нечие височайше изнервяне - затова продължаваме напред.

Вярно е, че имаме дни, в които е невъзможно да се качват публикации, но това не означава нищо друго освен слабост и използване на непозволени средства вместо аргументи.

Благодарни сме на редовните ни читатели, които проявяват търпение в очакване сайтът отново да пусне поредния анализ, коментар, разследване - интернет трудно може да се затвори и забрани все пак.

 

Коментари 

 
+8 #3 Звезделина Милева 2011-10-12 11:02
Изобщо не се очудих,че сайтът Ви не беше достъпен.Очудва ме само тъпоумието на голяма част от иначе мъдрия лългарски народ.
Цитиране
 
 
+6 #2 pipi 2011-10-12 06:36
Това същото се случва в община Ботевград, където бившят комсомолец, член на БКП/БСП и виден новаченски гербер-мошеник кмет Георги Георгиев притиска хората. Не знам как ще се живее в тази държава занапред.
Цитиране
 
 
+8 #1 Георги Василев 2011-10-11 18:43
А междувременно Янева-Манолева подписва по 40 разрешения за СРС дневно, което било четири пъти повече от предшественицит е й. Докато кумът й е в отпуска, борбата с престъпността е достигнала нови висоти.
Макар че може и да има връзка с горенаписаното за Нашата Партия - ако компетентните органи са взели да издирват кой заплашва избирателите, например.
Срамота, госпожо Манолова!
Партията, особено Нашата, се пише с главно П!
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене