1. Конспирация на теорията

Министър Цветан Цветанов, когото винаги опровергават фактите

Цветан Цветанов, вътрешен министърВ началото винаги e словото на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, който го играе и говорител и пресаташе на МВР – той отива в подчинената му телевизия тв7 и дава фундаментално интервю за собствените си успехи, неговата борба с организираната престъпност и колко високо го ценят в Европа и света.


Тъй рече Цветанов:

Цветан Цветанов, вътрешен министърСпецслужбите на евроатлантическите партньори не са искали да работят с правителството на Сергей Станишев, поради съмнения за изтичане на информация към знакови лица от организираната престъпност!

Когато говорим за Брендо, аз искам все пак да се обърна към всички политически лидери, които са управлявали страната през последните 20 години. Как така - от 1993, 1994, 1995 г. и т. н., се стигна до тези емблематични фигури - да не бъдат задържани, да не се работи по тях?”

Вътрешният министър обяви загадъчно, че в МВР е имало къртица, която е донасяла на Евелин Банев информация какво се готви срещу него.

Приказването по Евелин Банев бе съпроводено с разходка на Цветанов с един офицер от италианската жандармерия по медиите.

Издирван в Швейцария, кокаинов бос високо в йерархията – Цветанов нямаше време да си поеме глътка въздух от напиращата за съобщаване информация, която го задушаваше отвътре!

Брендовщини и прочие...

Кой е Евелин Банев-Брендо – ето какво показва Справката на Агенция „Фокус”

Евелин Банев - Брандо, воден от полициятаНа 16 май 2012 г. Евелин Банев – Брендо е задържан в района на Созопол, съобщи  главен комисар Станимир Флоров, директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”.

Според Флоров, Брендо е заподозрян в извършване на престъпление. Обявено бе, че той ще бъде задържан за 24 часа, като в хода на това задържане ще се установят тези предположения и това, което смятаме, че е извършил като престъпление. Засега няма други подробности, каза главен комисар Флоров.

Съобщено бе, че срещу Евелин Банев-Брендо има повдигнато обвинение за организиране на престъпна група заедно с бившата му съпруга Моника Добринова, сестра й Десислава Дишлиева - съпруга на разстреляния Константин Дишлиев, и брат му Симо Карайчев.

Според обвинението, групата е действала на територията на България, Швейцария, Австрия и Германия.

Съобщено бе също така, че арестуваният Евелин Банев – Брендо има обвинения за пране на мръсните пари, спечелени от трафика на кокаин от Латинска Америка за Европа. През повечето време живее в Австрия и Холандия, откъдето управлява финансовите потоци. Част от тях са инвестирани в България чрез редица новосъздадени строителни фирми. Брендо взимал парите от кокаина и ги прекарвал през финансови къщи в Австрия, Германия и Швейцария, сочи разследването на прокуратурата. Брендо е обявен за общодържавно издирване заедно със съпругата си Десислава и още двама свои съучастници по обвинение за пране на над 2 млн. евро още през 2006 г.

Това е човек, който е изключително влиятелен и силен в средите на организираната престъпност” - каза министърът на вътрешните работи по повод ареста.

Приключило е разследване в Швейцария, където на Брендо му е повдигнато обвинение за трафик на кокаин от Южна Америка за Европа в размер на около 10 тона кокаин. Също така - има привличане на обвинение за пране на пари и блокирани сметки за милиони евро на територията на Швейцария”, допълни министър Цветанов.

На въпрос - дали Брендо се е укривал в страната и дали е бил обявен за издирване, Цветанов каза: „В следобедните часове ще имате повече подробности. В момента знаете, че и в България тече дело за пране на пари. Обявен е за международно издирване от Швейцария”.

Адвокат Ина Лулчева„Изявлението на вътрешния министър противоречи на фактите, тъй като в България в момента се води дело за пране на пари. Освен това, контрира адвокатът на Брендо, Ина Лулчева, „търсят някой, който не се крие".

„Eвелин Банев е задържан заради негови мисли, а не заради конкретни действия, заяви адвокатът му Ина Лулчева пред градските съдии, които трябваше да решат ще остане ли Брендо за постоянно в ареста.

Прокуратурата обоснова искането си за най-тежката мярка за неотклонение със СРС-та, съдържащи телефонен разговор между Брендо и неговата бивша съпруга Моника. От държавното обвинение твърдяха, че той е изразил намерение да избяга от България, тъй като има проблеми с Интерпол.

Адвокат Лулчева поясни, че нейният клиент не се издирва от Интерпол, а няма и постъпило искане от Швейцария за негов арест във връзка с оповестеното преди дни от МВР образувано там дело срещу Брендо за 10 т кокаин. „Трябва да си полуидиот, за да напускаш България, бягайки от Интерпол. Това не е структура наша вътрешна, а действа и в други страни”, коментира Ина Лулчева.

Адвокат Лулчева заяви, че въпросните СРС-та са абсолютно незаконни, тъй като те са използвани по оперативна разработка, която няма нищо общо с това дело. Защитничката поясни, че във въпросния разговор между Брендо и Моника той й казва, че ще „минава границата, пък ако го хване Интерпол – хване” и обещава, че като стигне границата, ще й се обади.

„От къде прокуратурата знае, че това намерение е ново? Може ли да са сигурни, че не го е имал и преди 3 години, когато му е махната забраната за напускане на страната?”, запита Лулчева и подчерта, че той е напускал страната многократно и винаги се е връщал.

За самия арест на клиента й, Лулчева разказа, че той е станал след проведена среща между нея и Брендо в Бургас. „Арестът е станал на път от Бургас към Лозенец, като при задържането са участвали барети. На пътя пък са били поставени приспособления с клинове, които да не позволяват минаването на автомобили”, обясни Лулчева и добави, че Брендо, облечен в къси панталонки, джапанки, тениска, и брат му са били държани известно време на колене на асфалта...

Има ли смисъл да продължавам с примерите на министъра на вътрешните работи, след като Цветанов обяви на 11 май, че е задържан Амигоса, близък с Иван Тодоров-Доктора, а въпросното лице бе прибрано на 9 май.

Или случаят с Антон Петров, когото Цветанов обича да нарича Хамстера – та, Петров бе викан и предупреден два пъти по намерението му да убие две известни лица! Викан, предупреден и пуснат – заради това, че имал намерение да убива?!

А Банев е арестуван на шосето заради разговор с жена си, че трябва да заминат?!

Изпълнителната власт се меси на съдебната – прокуратурата се престара

Два съдебни състава гледаха мярката на сочения за крупен наркобарон Евелин Банев.

Евелин Банев-БрендоСофийският градски съд отказа да наложи мярка "задържане под стража" на сочения за крупен наркотрафикант Евелин Банев – Брендо, след като такава вече му беше взета от Софийския апелативен съд.

До тази ситуация се стигна, след като прокуратурата се престара и поиска едновременно две заповеди за арест. Те са по две дела - едното за пране на пари, а другото - за екстрадирането му в Италия заради трафик на наркотици.

Софийският апелативен съд потвърди най-тежката мярка на Брендо, наложена му по делото му за пране на 2 млн. евро.

В решението съдът посочва, че има достатъчно данни, че той е обмислял да премине границата незаконно и да се укрие, което би "осуетило" делото срещу него. В решението си съдебният състав, председателстван лично от шефа на съда Веселин Пенгезов, напомни, че на 6 април 2012 г. Банев се е опитал да напусне страната през Аерогара София, но е бил хванат. Тогава у него са открити 6000 евро в брой и боливийска валута.

Адвокат Ина Лулчева„Нека да видим оригиналната заповед, когато дойде”, призова адвокат Лулчева.

За искането си по мярката, прокуратурата се позова на записан със СРС-та телефонен разговор между него и бившата му съпруга. В него Банев заявява, че ще напуска България и "ако ни хване Интерпол, хване". Като допълнително доказателство тогава прокуратурата представи справка от Шенгенската информационна система, че Швейцария настоява за ареста на Брендо.

Адвокатът му Ина Лулчева посочи, че такова искане има от Италия, а не от Швейцария!

Та като спомена министър Цветанов Швейцария и че от тази страна Банев е обявен за международно издирване, че имал блокирани сметки там за милиони евро, да отидем в кулоарите на Съдебната палата, където адвокат Ина Лулчева обясни на 1 юни, петък за какво иде реч по отношение на нейния клиент Евелин Банев:

“Не съм видяла европейската заповед за арест, доколкото разбирам, се касае за някакви страхотни комбинации, които ще засенчат колумбийската мафия... Въпросът е да не станем свидетели пак на някоя приказка, защото нали знаете - те излизат едни приказки за едни яхти, за едни кораби, за едни лодки, които са много фантастични сюжети" - заяви след съдебното заседание защитничката.

На въпрос дали Банев е наркобарон, Лулчева отговори с чувство за хумор: “Вижте сега, министър Цветанов каза, че е крал, няма да ни сваляте до барони сега - моля ви се, кралят си е крал.”

На 4 юни повторно бе гледана втора мярка за задържане на Евелин Банев.

След като вече веднъж за Евелин Банев има мярка „задържане под стража“, която му бе  наложена по делото, което се гледа в Софийския градски съд за пране на пари, Прокуратурата поиска задържане под стража и заради европейската заповед за арест, издадена за Евелин Банев от съда в Милано, Италия.

Градският съд обаче прецени, че няма никаква опасност Брендо да се укрие, тъй като той е в ареста и затова му наложи най-леката мярка за неотклонение – “подписка”. Съдията обаче подчерта, че ако първата мярка се промени и Брендо излезе от ареста, няма пречка Прокуратурата да поиска промяна на подписката.

До една седмица съдът ще реши дали Банев ще бъде предаден на италианското правосъдие и екстрадиран.

Ако това стане факт, делото му за пране на пари в България ще бъде временно спряно, докато съдът в Италия се произнесе окончателно по обвинението, че Брендо и партньорите му са пренасяли годишно по 40 тона кокаин с кораби от Латинска Америка.

Николай Кокинов, Софийска градска прокуратура„Има данни, че определеният от МВР за "кокаинов крал" - Евелин Банев-Брендо, е получавал повече информация за международното разследване за трафик на дрога. Не става въпрос само за секретния документ, който се оказа в колата му при ареста на 16 май”, каза в студиото на "Денят започва" градският прокурор Николай Кокинов.

А ето част от интервюто на Цветан Цветанов за Евелин Банев – Брендо, който вътрешният министър нарече кокаинов крал, и го постави на пиедестала на трафика на кокаина в Европа:

Какво имаме дотук:

недоверие на евроатлантически партньори към предишното българско правителство, един българин ръкоположен от Цветанов за кокаинов крал, яхта с министри и автомобил със снимки от времето на Бойко Борисов, къртица от МВР към Евелин Банев, която го уведомява какво се готви...

Версията на Цветанов също си има яхта, има си и автомобил, само че вътре с Доклад от спецслужбите...

Докато яхтата от времето на Борисов бе в Монако, яхтата в Цветановия случай бе представена като изоставена в Карибския басейн, с огромно количество кокаин...

Снимки от яхтата в Монако бяха намерени в автомобил и на тях се мъдреха министри от правителството на Симеон Борисов и „други”.

За Къртицата, недоверието на евроатлантическите партньори, намерения Доклад в колата на Евелин Банев

На 30 май 2012 година, в студиото на тв7, бивш шеф на ЦСБОП, Тихомир Стойчев съобщи изумителни факти, които дадоха отговор на въпроса за къртицата и дали само това правителство, се бори ефективно с организираната престъпност:

Тихомир Стойчев, бивш шеф на ЦС БОПТихомир Стойчев: Флоров предаваше колегите си, които му даваха информация отвън

А ето и останалото, което заяви Тихомир Стойчев, с което втресе водещия Николай Бареков и го накара да прекъсне преждевременно разговора:

 

Дотук факти, изречени от адвокат Ина Лулчева и бившият шеф на ЦС БОП, Тихомир Стойчев опровергаха и поставиха в различна светлина конспирацията на теорията на министър Цветан Цветанов.

Третият, който се включи с името си и факти в опровергаването на версиите и илюзорните представи на Цветанов за борба с организираната престъпност и симбиозата й с политици бе бившият вътрешен министър Румен Петков:

Бившият вътрешен министър Румен Петков, депутат„...Брендо е провал на МВР”, коментира бившият вътрешен министър, Румен Петков в предаването на Росен Петров „Нека говорят”. Той отхвърли твърденията на Цветан Цветанов, че по времето на Тройната коалиция имало теч на информация към Брендо.

„Това е доста цинична лъжа”, определи казаното от Цветанов депутатът Румен Петков.

Според Румен Петков, Цветанов е гузен, защото до 2005 година по Брендо не е работено и припомни, че настоящият премиер Бойко Борисов е бил главен секретар на МВР тогава и Брендо осъществявал необезпокояван престъпната си дейност.

По обвинението за пране на пари Румен Петков припомни, че Брендо е арестуван 2007-ма. Още преди години по това обвинение се е работело и се е разбрало, че изпраните пари са именно от наркотици.

Бившият вътрешен министър припомни, че по негово време, Евелин Банев-Брендо е арестуван, а е пуснат през 2008 година по незнайни причини. „Да се твърди, че по мое време е бил прикриван, е нелепо, подчерта Петков. По мое време, 2007 г., той е бил арестуван и му е повдигнато обвинение. И съдебното дело за пране на пари върви и то е за милиони.

Бившият вътрешен министър Румен Петков, депутат„Всъщност трябва да преведа думите на Цветанов, че Борисов не е работил по Брендо, тъй като тогава той е бил главен секретар на МВР, каза Петков. - Ако г-н Цветанов смята, че г-н Борисов е виновен, че Брендо не е арестуван по времето, когато е бил главен секретар на МВР, да го каже", призова политикът.

Според Румен Петков, Брендо е провал на това ръководство на МВР, а не успех.

Петков съобщи, че според него МВР крие информация, че има неуспешен опит Брендо да бъде задържан на летище София и тогава той е бил предупреден от къртица...

В студиото на предаването „Нека говорят” бе изчетен цитат на вътрешния министър Цветан Цветанов от водещия Росен Петров: „Станишев и Румен Петков трябва да отговарят защо години наред престижът на България в очите на Европа е бил мачкан и унизяван, по време на тяхното управление, и в Европол и Интерпол не искаха да работят с българските си колеги заради изтичане на информация към престъпни босове. Такъв е случаят с Евелин Банев – Брендо”.

Румен Петков: Това е доста цинична лъжа, още повече, че по мое време и по време когато Станишев беше премиер, България стана пълноправен член на Европол. А що се касае до случая „Брендо, от цялостното поведение на вътрешния министър лъха една гузност. Тя може да има две обяснения: първото е, че той знае, че до 2005 година по г-н Брендо не е работено, и вероятно той така обвинява и предишния Главен секретар, генерал Борисов. Да бъде мъж и да го каже ясно.

Второ, той знае, че 2006, 2007 година е реализиран Брендо, той е арестуван април месец на 2007 година, в ареста, с постоянна мярка за неотклонение, след това „домашен арест” е няколко месеца и е пуснат да пътува зад граница през 2008...

Господин Цветанов трябва да каже какво е правило министерството, по времето, когато той го е ръководил по същия господин Брендо.

И трето, един въпрос: имаме ли случай от пролетта на тази година г-н Брендо да е задържан на българска граница, тя може и да е въздушна, но не ефективно, т. е. той да е предупреден, че по него се работи и след това повече от месец да е бил на свобода. Защото ако това е направено, министър Цветанов и колегите, които са участвали по неуспешното задържане, са предупредили г-н Брендо и той е имал възможност повече от месец да прикрие това, с което той се занимава...”

Петков уточни, че има основание да вярва на колегите си за неуспешното задържане, което всъщност е било един вид предупреждение за Банев, че по него се работи.

Според тиражираните от Цветанов версии, Банев е бил толериран от държавата политическата класа и съдебната система, по това твърдение Румен Петков изтъкна следното:

„По мое време е арестуван и по мое време му е повдигнато обвинение, така че да се твърди, че е прикриван е нелепо” – обобщи Румен Петков.

"Т. е. арестът, задържането, повдигнатото обвинение към Банев няма как да се определят като толериране от страна на правителството на Станишев" – заяви Петков.

„...върви съдебното дело и то е за пране на пари в милиони, и не бива да бъде обвинявана българската съдебна система като цяло, защото има една некоректност към нашите съдебни искове...”

„Да се твърди, че в колата на г-н Брендо е намерен Доклад, който е бил от 3-4 години...значи той трябва да е много луд, за да държи такъв материал в колата си, да чака да го спрат да превишена скорост, за полицейска проверка, специализирана на автомобила, да му откраднат колата, барабар с документите, или да го арестуват барабар с документите” – това са несериозни неща, това са опити МВР да прикрие нещо от собствената си неудача”.

/Следва продължение, в което "Хроники" ще извади на бял свят дълго критият от Цветан Цветанов Доклад на италианската Дирекция за борба с организираната престъпност, който доказва, че Калабрийската мафия е имала връзка с лица от българската престъпност./

Ще стане ясно и кое вбеси Цветанов на 3 юни, та да дава интервю на близка до вижданията му, репортерка от в. "24 часа";

Докладът излезе на 25 март 2011 година и тогава Цветанов не обели и дума за този Доклад!!!

Сайтът "Хроники" единствен оповести документа - утре ще повторим текста на този крит досега от Цветанов Доклад!

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене