2. Конспирация на теорията

/Продължение от 4 юни/

15 месеца министър Цветан Цветанов се правеше, че няма връзки на българи с Ндрагента!

Преди Доклада на ЕК се „събуди” и заговори за тази връзка!

Цветан Цветанов, вътрешен министърТрябва да признаете, че във вътрешния министър на България дреме неоткрит талант на слаб сценарист! За който може да го усети.

Другото задължително нещо, което всеки български гражданин трябва да държи като лозунг над хладилника е съветът: „Мислете като Цветанов – по-здравословно е, за Вас и Вашето семейство!”

Къде по-различно е човек да си трае докато мине бурята на неосъществените идеали на един учител по физическо, надиплил де що свари сертификати и квалификации допълнително!

С цялото ми уважение към най-естествения страх на човека, редови данъкоплатец от силната ръка на управляващата партия, прочетох спешното интервю, дадено от бащата на три деца и горд собственик на апартаменти във в. „24 часа”.

Интервюто е от 3 юни и е по повод ненужната смелост на един шеф на ЦС БОП, който дръзна да посочи кой може да е къртицата в МВР, която се търси напоследък около италианските разработки за Евелин Банев и заниманията му.

Тихомир Стойчев, бивш шеф на ЦС БОПТихомир Стойчев посочи и изрече гласно името на човека, който предава колегите си: настоящият шеф на ГД БОП и личен, близък приятел на вътрешния министър Цветан Цветанов – Станимир Флоров!

Тихомир Стойчев се усъмни в калибъра на Евелин Банев и неговото място в йерархията на разпространението на кокаин, което бе в пълно противоречие с тезисите на Цветан Цветанов.

За опроверженията на истинността на твърденията на българския вътрешен министър няма смисъл да говорим – те винаги съпровождат и то задължително, неговите мисли, изказани в ефирни телевизии.

Но за да стигнем до интервюто на МВР-министъра, ще се наложи да цитираме словоизлиянията на Главния секретар на МВР, Калин Георгиев:

Имаше една пиеса на Яворов:

„Когато гръм удари – как ехото заглъхва” – в случая Ехото на вътрешния министър Цветан Цветанов бе не друг, а главният секретар – Калин Георгиев:

Ето как той, без да се съобразява истини ли говори или неистини гостува в Цветановата тв7:

Главен секретар на МВР, Калин ГеоргиевГлавен комисар Калин Георгиев, главен секретар на МВР, в интервю за предаването на ТВ7 "Добро утро, България"

...............................

Калин Георгиев: Неприятно да. Това, което ние успяхме да направим е да локализираме и да задържим господин Банев, оттам нататък той е на разположени на правосъдието.

Водещ: Но това е причината, така ли? Тези показания, за подобни наркосделки правени от лицето?

Калин Георгиев: Не, говорим за един комплекс от причини. Причината, която ние използвахме, за да бъде задържан той от съда е фактът, че би могъл да се укрие от правосъдието. Освен това, защото той ясно изяви за намеренията си да се укрие. И това е причина за задържането и промяна на мярката му за неотклонение. Също в допълнение на тези факти и обстоятелства и заповедта, международната заповед за задържане, която е разпространила Швейцария, чрез Интерпол, където господин Банев се подозира в трафика на тонове кокаин и изпирането на милиони евро.

............................

Водещ: Други „кокаинови крале”? Брендо ли е бил върха на тази кокаинова пирамида, да го кажем, на това кралство кокаиново?

Калин Георгиев: Той е една от сериозните фигури...

....................

Калин Георгиев: ... Хубавото е, че всеки престъпник си намира майстора, някога... Аз мога да кажа само, че ще ги намерим. Както това се случи с Брендо, с Таке, всеки си намира майстора, господин Бареков, някога.

Хубаво е човек да си вярва, добре е човек и да повтаря мислите на своя началник, но когато това е в сферата на недоказаните твърдения – нещата олекват! А точно от олекване няма нужда такава сериозна тема като трафика на дрога...

Добре е, че Калин Георгиев е употребил изрази като „се подозира”, „една от сериозните фигури” – друг въпрос е, да се твърди, че имало международна заповед за задържане, която е разпространила Швейцария, когато такава реално няма!

Всички проявяваме интерес да видим тази международна заповед, но такава все още не се вижда на хоризонта!

В същото време, за да отвърне на „удара”, дошъл от Тихомир Стойчев, Цветан Цветанов даде интервю, в което каза:

„... положихме изключително голямо усилие, за да върнем доверието на партньорските служби, както и на Европол. Удовлетворен съм, че и посланик Бенанцо отчете, че България вече е измила срама си.” – твърди Цветанов в интервюто, но кой срам?

Срамът, че 15 месеца е мълчал за Доклада на италианската Дирекция за борба с организираната престъпност, или срама да се мятат димки и фойерверки, но реално да няма нищо черно на бяло?

Едно интервю – поне три дела за клевета

Първи повод за дело за клевета

„Друг пример за симбиозата на висши представители на БСП с организираната престъпност мога да посоча и името на бившия шеф на ГДБОП /бел. ред. - тогава ЦСБОП/ Тихомир Стойчев, който е уволнен от Йордан Соколов /бел. ред. - тогава вътрешен министър/ заради връзки с една от емблематичните фигури Филип Найденов-Фатик. Същият човек дори си е позволявал да вози в служебния си автомобил Фатик. Веднага след уволнението му Стойчев е назначен като експерт в в БСП заедно с Цвятко Цветков, като отговаря точно за темата сигурност. Учуден съм, че този човек и в момента дава оценка в сферата на борбата с престъпността.”

Да каже един бивш директор на ЦС БОП, че настоящият шеф на ГД БОП е предавал колегите си и да даде пример за такова предателство – дали това изключително позорно свидетелство Цветанов разбира като „оценка в сферата на борбата с престъпността”?

Тихомир Стойчев не говори анонимно, а с факти, когато посочи, че евентуална къртица в МВР би могъл да бъде Станимир Флоров, близък приятел на министъра на вътрешните работи, Цветан Цветанов!

На това Цветанов не прощава – да си позволява някой да засяга, макар и достоверно неговия Флоров – това се наказва тутакси от вътрешния министър и се запомня, за да се извади един ден, при удобен случай отново!

Ето Откритото писмо на Тихомир Стойчев до министър Цветан Цветанов:

Втори повод за дело за клевета

В интервюто си пред в. „24 часа” министърът на вътрешните работи заявява:

„Мога да припомня, че близкият на Сретен Йосич - Петър Стоянов-Сумиста, след задържането си заявяваше, че е временно в ареста и ще бъде освободен от Георги Първанов, защото е бил натоварен със създаването на новите структури на неговата политическа формация. По това време никой още не говореше за АБВ, впоследствие се оказа, че се е готвело раждането на тази формация.”

Из Стенограма на парламента:

Цветан Цветанов: ... Да, разбира се, че Цветанов е неугоден за много от тези, които всъщност се разглеждат като знакови дела. Защото всеки смята, че има политически оттенък. Няма политически оттенък, защото аз не знаех, когато задържаха Пешо-Сумиста, че той е съветник на „Коалиция за България” в сегашния парламент...

... И това, което мога да ви кажа – нека все пак, да поемете и да кажете, ето тук сте днес, кажете ми – какво се разграничихте вие от Пешо-Сумиста като съветник на вашата коалиционна група?

Не знам как човек може да се разглежда като знаково дело, но щом Цветанов го твърди – значи може!

Та на същото заседание на трибуната излиза Сергей Станишев, ето какво казва той:

ПРЕДСЕДАТЕЛ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА: Лично обяснение – господин Станишев.

СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ (КБ): Уважаема госпожо председател, уважаеми дами и господа народни представители! Това, на което бяхме свидетели току-що, беше опит на министъра на вътрешните работи да ни поднесе една пропагандна реч и да не отговори на нито един въпрос, който се задава в обществото, в цялото интернет пространство и в цяла България. Чухме поредица от манипулации и лъжи за пореден път! (По-голямата част от народните представители от ГЕРБ напускат залата.)

..............................................................

Чухме лъжи за чистотата на Партия ГЕРБ в политическо отношение.

Искам да кажа много ясно: министър Цветанов за пореден път излъга по отношение на Петър Стоянов – Сумиста, че бил експерт на Парламентарната група на Коалиция за България.

Госпожо Цачева, Вие знаете много добре, че този човек, който е председател на Федерацията по сумо в България, е бил експерт в Комисията за младежта и спорта, която се оглавява от представител на „Атака” и неговия пропуск и удостоверение са издадени от председателя на парламента, а не от Парламентарната група на Коалиция за България.

ПРЕДСЕДАТЕЛ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА: По предложение на народен представител от Коалиция за България.

СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ: Не! По предложение на председателя на комисия от Партия „Атака”.

Искам да задам на министър Цветанов въпроса: защо Любомир Илиев с прякора Къдравия, който е задържан в подготовка на поръчкови убийства, е бил в парламента, седял е във Вашата парламентарна група – на ГЕРБ, и по чие предложение и настояване е издаден пропуск за него? След като сте толкова принципни, отговорете на този въпрос!

Толкова за Петър Стоянов-Сумиста и измислиците, че е човек на Георги Първанов!

А дали Сумиста е близък със Сретан Йоцич – това трябва да се докаже, преди да се твърди!

Трети и четвърти поводи за дело за клевета

„През тази седмица научих няколко нови неща за себе си. Научих, че баща ми не ми е баща. Научих, че съм разорил някакъв много богат човек. След това чух, че съм се срещал със Сретен Йосич. Всичко това е лъжа”. Това обяви бившият министър на правосъдието Младен Червеняков пред Нова телевизия.

В тази игра бяха включени СРС-та, непозволени, бяха включени представители на властта, поръчкови полицаи, журналисти и политолози, коментира Червеняков.

Припомняме, че се появиха коментари, че Йосич е финансирал Младежкото БСП. В скандала бяха замесени членовете на червената партия Кирил Добрев и Младен Червеняков.

„Естествено, че не познавам Сретен Йосич. Безумие е, ако някой твърди обратното", обясни червеният депутат и допълни, че напоследък срещу него се води атака. „Очаквам министър Цветан Цветанов в следващите дни да направи проверка по случая и дни да ми се извини", заяви Младен Червеняков.

Социалистът Кирил Добрев също напълно отрече да познава  сръбския мафиот Сретен Йосич,  "Нямам връзка с престъпния бос и не съм се виждал с него, нито в служебен, нито в личен план", заяви соцактивистът.

Името на Кирил Добрев се чу в делото "Килърите". Топла връзка между високите етажи на БСП и сърбина Сретен Йосич разкри разсекретен разговор по делото "Килърите". Записът е част от СРС-тата, които лично министър Цветан Цветанов разреши да станат достояние на медиите.

Ехото на Цветан Цветанов, Николай Бареков каза дословно следното в студиото на тв7:

Водещ: Добро утро. Предстои разговор с Младен Червеняков. Това е знаковата фигура от БСП, която беше намесена в едно СРС, излъчено в рамките на делото, което се гледа срещу банката на „Килърите” и Петър Стоянов-Сумиста. В това СРС, мафиот говори с антимафиот и в разговора мафиотът казва, че лично видял колата на Младен Червеняков пред къщата на Сретен Йосич, ден преди да го арестуван, Йосич, разбира се, а не господин Червеняков. Знам, че беше там предния ден, но се напил вечерта и затова останал. Това е пикантната част от СРС-то, по-глобалната е, че според въпросния мафиот Кирил Добрев, който пък има в биографията си сериозно тъмно петно заради това, че беше заловен с незаконна сума от близо 300 хиляди марки на българо-сръбската граница, е човекът осигурил финансирането на младото крило в БСП, с парите на Сретен Йосич.

Младен Червеняков бе обвинен, че той и Кирил Добрев са взели пари от Сретан Йоцич, за младежкото БСП!

„Не съм ходил в Белград, този човек не съм го срещал, не съм го виждал, не го познавам” – заяви бившият министър на правосъдието Младен Червеняков в студиото на Николай Бареков.

Кирил Добрев също отрече да познава Сретан Йоцич, а още по-малко пък да е вземал пари от него!

По повод поредното тиражираното „залавяне” на границата с шестцифрена сума Кирил Добрев каза на 3 ноември 2009 година в bTV следното:

„Искам да зададете въпроса към ген. Атанасов, към ген. Василев - бил ли съм някога задържан с пари. Това... аз бях служител във финансова къща. Като такъв служител, първо, това стана няколко месеца след като почина баща ми. Като служител във финансова къща аз имам определени свои действия и функции. Никога не съм бил задържан с пари, никога у мен не са били откривани пари или никога не съм имал нещо общо с тези хора. Просто изпълнявах своите служебни задължения. У мен намериха документ за легално обменена валута. Това е истината. И този проблем се вади нонстоп...”

Най-простото действие е от БСП да сезират Прокуратурата за проверка на изнесените от Цветан Цветанов факти. И ако те се окажат лъжи – то следва вътрешния министър да си вземе капата и да си отиде!

Още повече, че тиражираното от Цветанов твърдение от интервюто в „24 часа” също плаче за проверка:

На въпрос: Може ли да се провери дали наистина престъпни босове са давали пари на БСП назад във времето?

Цветанов отговаря:

- Мога ли да отговоря с въпрос - откъде е дошло финансирането с един милион лева за черния пиар, за който Георги Първанов твърди, че е хвърлен преди конгреса на БСП. Това са пари, които се харчат, без никой да ги види никъде. Но това, което каза Първанов, е изключително тревожно.

Черен пиар спрямо Георги Първанов действително имаше, но тук нещата са поставени на принципа: Крадеца вика, „Дръжте крадеца!”

Черен пиар провеждаха всички издания и телевизии, над които имаше някакво влияние ГЕРБ и по-точно Цветан Цветанов!

Мога да потвърдя, че десетките лъжи, интервюта, твърдения, тиражирани от тези издания като нищо струват милион!

Тревожно е, но не за Първанов, а за тези, които да платили да клепат бившия президент предконгресно!

Прав е Цветан Цветанов – струва си милион да се каля бившият държавен глава, за да бъде отстранен от бъдещите парламентарни избори!

Следва продължение – какво сътвори министърът на вътрешните работи в последните седмици

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене