Eкслузивно! Бойко Борисов, Цветанов и „Системата Ганцер”

Публикувано на 12.06.2012 в Afera.bg
На кого се радват толкова премиерът Бойко Борисов и министъра на МВР Цветан1988 г. Легендарният Джовани Фалконе е застанал зад Паоло Борселино. След три години и двамата ще бъдат разкъсани от заложени мини на парчетаЦветанов – сякаш са първокласници получили безплатно захарно петленце? На кого благодарят толкова, сякаш са им спасили живота? И за кого дават толкова пресконференции. Четете само в АФЕРА потресаващи истини за РОС и висшите офицери на същата служба в Италия. Така възхваляваният от Борисов, Цветанов и Флоров – ген. Джанпаоло Ганцер, шеф на РОС, е подсъдим за извършени от него и неговите служители криминални престъпления. Ген. Джанпаоло Ганцер е обвинен в създаване на система, с която е подпомагал внасянето на дрога в Италия по всякакъв възможен начин, като наркотрафикантите са подпомагани за да може в последствие да бъдат извършени зрелищни арести със широко медийно отразяване с цел кариерен ръст.
Съдебна зала от просеца на генерал Джанпаоло Ганцер, осъден за наркотици

Разбира се, наплашената и със затворена уста т.н ,,свободна “ преса в България ред няма да напише за това.

Пред в. 24 часа шефът на ГДБОП Станимир Флоров заявява:

„- Като сте наблюдавали Банев, защо не е задържан?

- Защото е изтичала информация, както сега се установи. Брендо е развивал престъпна дейност само извън България и затова не сме могли да предприемем нещо. Но ние сме си свършили работа. Това беше отбелязано и от представител на карабинерите, който беше тук преди дни. Той даде висока оценка за сътрудничеството си с нас и за информацията, която е получавана от ГДБОП. Благодарение на това, те са успели да финализират разследването по групата на Брендо.”

Флоров визира шумно рекламираният шеф на ROS в Италия – ген. Джанапаоло Ганцер, с когото Цветанов не спря да се хвали.

АФЕРА извади на показ кой е шефът на спецслужбата в Италия в свой материал „Съден италиански генерал за кокаин от Южна Америка хвали Борисов и Цветанов за „изключителната подкрепа”!”, който можете да видите тук: http://afera.bg/razsledvania/24780.html

Така възхваляваният от Борисов, Цветанов и Флоров ген. Ганцер – шеф на РОС в Италия е подсъдим за извършени от него и неговите служители криминални престъпления и то от толкова отдавна, че в някои африкански държави средната продължителност на живот е по-малка .

Разследването срещу ген. Джанпаоло Ганцер и неговите служители е започнало още от 1997 година за създаване на така наречената ,,система Ганцер“!

Ганцер помогна да бъдат арестувани зрелищно мафиоти, но показа, че много е тънка линията между зрелищното и незаконното

От всички 18 души обвинени в началото, по настоящия процес, до момента са оправдани четири лица, от които само един е карабинер.

Останалите  17 – всичките карабинери, са вече осъдени.

Между тях е и Марио Обини осъден на 7 години затвор и В МОМEНТА СЛУЖИТЕЛ НА СЕКРЕТНИТЕ СЛУЖБИ /AISE/ .Такова чудо очевидно може да се случи единствено в Италия. А от поисканите от италианската прокуратура 27 години затвор, към момента ген. Ганцер е ,,получил“ 14 години затвор!

Очаква се през септември 2012 година делото му да стигне до Апелативен съд.

И тъй като все още процесът не е приключил, ще опишем с какви обвинения е започнал. По закон,  ген. Ганцер все още е невинен и е такъв до окончателно влизане в сила на присъда срещу него или пълното му оправдаване.

Процесът е въртян многократно от град на град, тъй като между разследваните е имало и съдия и прокурори.

Единият от прокурорите в момента е вече оправдан. Явно и в  Италия всички прокурори са социално слаби с вили в Приморско. Както у нас в България излязоха чисти.

Съдията обвинен по същия процес също още „виси”.

Ген. Джанпаоло Ганцер е обвинен в създаване на система, с която е подпомагал внасянето на дрога в Италия по всякакъв възможен начин, като наркотрафикантите са подпомагани за да може в последствие да бъдат извършени зрелищни арести със широко медийно отразяване с цел кариерен ръст.

Удивителна е приликата на действията на Ганцер с тези на вътрешния министър Цветан Цветанов в пиарно-рекламен стил: ,,Легни, падни, ти си абсолютен престъпник!“, извършвани пред телевизионни камери, което  помага за служебното благополучие.

Ген. Джанпаоло Ганцер влиза в РОС Специализираното звено на карабинерите за борба с организираната престъпност в Италия през 1991 година,  а през 1995 – 97 година е вече заместник шеф на същата структура и заместник на ген. Марио Мори /и той в момента подсъдим по друг процес/. През 2001 година Ганцер става вече шеф на РОС.

Помощта за наркотрафикантите е била до степен осигуряване на хотели, избягване на митнически проверки, получаване на сигурни мобилни телефони, до такова положение,  че веднъж служители на РОС са хванати да получават 30 килограма кокаин за сметка на ливански наркотрафикант без за същата операция  да е имало каквито и да е документи.

Същата дрога е била заплащана с пари на държавата и разбира се не е хващана цялата. Между обвиненията на прокуратурата има и такова -че служителите на РОС са се обогатили с над 500 000 000 италиански лири .

И че реално самите карабинери са се превърнали в наркотрафиканти, продавайки и купувайки наркотици без същото да е контролирано, или операциите да са били оторизирани по какъвто и да е начин.

Част от средствата от този трафик е изчезвала в неизвестно направление.

Отпадналите обвинения по време на процеса срещу ген. Ганцер и останалите, са за присвояване на обществени средства, фалшифициране и трафик на оръжие, а именно на 119 автомата Калашников, гранатомети и патрони.

Оръжието е било продадено на членове на италианската мафия, след което същите са били незабавно арестувани, но парите платени за него никога не са били намерени.

/Анти/ мафиотите, облечени във власт, не са организирали само вноса на някоя балистична ракета или ядрена подводница.

В мотивите си съдиите дали 14 години затвор на ген. Ганцер се мотивират с това, че същият е извършил операции в тотално нарушение на закона,че е подпомагал наркотрафикантите да продават в Италия десетки килограма наркотици,че е нарушил своите задължения и законите на Италия.

В един от материалите, който може да се намери на италиански, директно е написано ,,Ген. Ганцер и дългата следа на убийства,странни самоубийства и фалшиви разследвания“.

Генерал Марио Мори, подсъдим с две обвиненияОсвен ген. Ганцер други „супер професионалисти”, с които може да се похвали РОС и силите на реда в Италия, са: полковник Мауро Обини и бившият шеф на РОС генерал Марио Мори – двамата подсъдими в момента, с обвинения повдигнати от прокуратурата на Палермо за това,че не са арестували един от шефовете на италианската мафия, въпреки че са можели да го направят.

Т.е. обвинението е за подпомагане на мафията.

Полковник Обини е вече осъден на 7 години по друг процес за трафик на наркотици.

От няколко дни,  /юни 2012 година/, същата прокуратура е вкарала в листата на разследваните с обвинения в лъжесвидетелстване и бившият министър на вътрешните работи на Република Италия Никола Манчино.

Осъден е в момента на 14 месеца затвор и новият шеф на Мауро Обини – генерал Джани ди Дженаро – за масовото пребиване на задържани в училището Диаз в Генуа през 2001 година.

Друг висш офицер от РОС – полковник Данило Риччо в момента е осъден на 4,5 години затвор, а  заедно с него е осъден и бивш карабинер пак за незаконни разследвания извършени от РОС .

Полковник Риччо е бил осъден на първа инстанция на 9 години затвор,но явно Апелативния съд в Италия прави големи отстъпки за служителите на силите на реда. Реално подобна присъда означава най – много 12-18 месеца затвор и след това освобождаване, и работа към социалните служби за благото на Родината. Такива са законите в Италия.

Едната от жертвите на тези методи на работа на „системата Ганцини” е Данило Барила – осъден на 15 години затвор за трафик на кокаин без срещу него да е имало и едно единствено доказателство, че някога е бил замесен в подобен трафик и без да са намерени наркотици. Барила е бит и пребит още по време на задържането си от карабинерите!

Прекарал е 7 години в затвора, като за това време сменил над 20 затвора. И накрая е получил над 2 000 000 евро обезщетение за гаврата с живота му, организирана от силите на реда в Италия. За да получи обезщетението си се е наложило да води многогодишни процеси.

За същият случай има и филм. Който иска да му се догади и да повръща върху телевизора си – филмът се казва L”uomo sbagliato" и е от 2005 година.

Ако наистина си държавен служител на нивото на премиера Бойко Борисов и министъра на МВР Цветан Цветанов и си запознат с тази информация, не е ясно как можеш да благодариш на някого извършвал „разследвания” по подобен начин и с подобни методи. Да благодариш на шеф на РОС, на служба,  чиито близо 20 служители са вече осъдени за извършени умишлени криминални престъпления като служебни лица?

А и да се отъркваш до ген. Ганцер, чиято „система Ганцер” е буквално мафиотска, който пък благодари на българския премиер и вътрешен министър за „изключителната подкрепа”, да хвалиш  подобни лица и система, това е все едно да хвалиш Светата инквизиция .

Или  българските сили на реда да приемат методите на работа на италианските си колеги от РОС и ги копират?

Не ви ли напомня гореописаното удивително за действията на МВР-то на Цветанов?

Очевидно методите на италианците вече са приети и действат. Само дето тук още не арестуват министри на МВР и шефове на ГДБОП!

По шумно огласената операция „кокаинови крале” българските служби смело предават на италианските сили на реда и прокуратура задържани български граждани.

Като всеки арест и екстрадиция на същите се отразява така сякаш са хванали Пабло Ескобар.

Кой ще гарантира на арестуваните,че не са попаднали отново под ударите на ,,системата Ганцер“ и че някой не прави на техен гръб кариерен ръст?!

За това какво ги очаква същите български граждани във италианските затвори и следствени арести – очаквайте утре в разследване на АФЕРА, базиращо се само на истински случаи.

След шокиращите разкрития, които ще прочетете, може би ще е по- хуманно същите лица да бъдат направо разстрелвани в България, така поне роднините им няма да се мъчат с прибирането на труповете им от Италия.

А реално италианските затвори са буквално филиали на градско гробище. Само за периода 2010-2011 година от същите са изнесени над 350 ТРУПА!

Официално над 100 са се самоубили, а другите са починали от „естествена” смърт.

Още за втрещяващите методи на ,,Системата Ганцер “ и как е работила тя, можете да видите тук:

http://www.giornalettismo.com/archives/106894/sentenza-ganzer-aiutava-narcos/

http://www.narcomafie.it/2010/12/28/ganzer-aiutava-i-narcos-le-motivazioni-della-sentenza/

http://www.paolodorigo.it/GanzerSenevasololuiotuttoilsistema-pointofdemand.htm

http://altrimondi.gazzetta.it/2010/07/13072010-un-generale-condannat.html

http://www.ilfoglio.it/soloqui/5757

http://www.grnet.it/news/notizie/giustizia/3900-carabinieri-a-settembre-il-processo-dappello-per-il-generale-ganzer

http://corrieredelveneto.corriere.it/veneto/notizie/cronaca/2010/13-luglio-2010/droga-armi-quel-metodo-ganzer-nato-verona-1703370968445.shtml

http://malgradotuttoblog.blogspot.it/2010/12/ganzer-per-fare-carriera-si-accordava.html

http://www.fascinazione.info/2010/07/il-caso-ganzer-4-visto-da-sinistra.html

http://www.infooggi.it/articolo/processo-mori-obinu-la-testimonianza-lacunosa-del-generale-ganzer/25985/

Processo a Mauro Obinu e Mario Mori

http://it.paperblog.com/processo-mori-obinu-la-testimonianza-lacunosa-del-generale-ganzer-979361/

http://www.agoravox.it/Il-Generale-Giampaolo-Ganzer-e-la.html

http://www.militari.info/forum/viewtopic.php?t=21542&sid=716e05b425103b99577752b507f24fc4

http://www.loccidentale.it/node/100521

http://it.wikipedia.org/wiki/Mario_Mori

http://a.marsala.it/antimafia/la-trattativa/item/59333-trattativa-stato-mafia-indagato-mancino-per-falsa-testimonianza.html

http://perdentipuntocom.blogspot.it/2010/07/ganzer-obinu-ros-e-servizi-segreti.html

http://senorbabylon.blogspot.it/2012/03/processo-mori-obinu-la-testimonianza.html

http://www.ecn.org/filiarmonici/rosnudo.html )

http://ilsecoloxix.ilsole24ore.com/p/genova/2009/07/14/AM1H4ZkC-dimezzat…

Очаквайте утре: втрещяващо разследване за това, което се случва в италианските затвори и ще копираме ли и затова „системата Ганцер”.

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене