Анка Страшимирова от ГЕРБ тотално обърка конците в КЗД!

Не е хубаво да се лъже!

Новата шефка на КЗД, Анка Страшимирова, опечалена от журналистически въпросиВсички тръгнаха да търсят Решение на предишния 9-членен състав на Комисията за защита от дискриминация по Проекта на Националното, независимо изследване на Комисията за защита от дискриминация на Република България на тема: „Стереотипи и предразсъдъци в учебници, учебни помагала и образователни програми и планове за  подготвителното и основното образование”.

Такова Решение няма, не е имало никога тъй като нито един от предишния 9-членен състав на КЗД не го е подписвал!

Всички приказки, че е имало подписано Решение от бившия 9-членен състав на КЗД са гонене на вятъра и не отговарят на истината!

Ако човек малко понапрегне мозъка си, веднага ще се запита имали ли са деветте бивши комисари от КЗД човек, комуто да поръчат, пратеника с „подписаното” Решение да бъде зашеметен, Решението да бъде взето от ръцете му и да не стигне до пощата на министерството?

Кому натрапват от КЗД този плосък сценарий?

Журналистическата гилдия да не се състои от малоумници?

Кемал Еюб Адил, бивш председател на КЗД, кандидат на ДПС, от турски етносКЗД освен набедените 9 бивши комисари има и обща, и специализирана администрация, директор на които е лицето Христо Начков, бивш комсомолски секретар от град Кърджали, със съпруга е командирована във Върховния административен съд.

Поддръжката на сайта на КЗД попада под неговата юрисдикция и е в рамките на дирекцията, която Начков ръководи.

Една от работилите по Проекта е Грета Савчева, която е и член на специализираната администрация, със съпруг работещ в органите на МВР.

Няма начин на сайта да се е качвало нещо без заповед на Еюб, Начков, или Лало Каменов, показа проверка на сайта „Хроники”!

Администраторите на сайта са хора с добра компютърна грамотност, каквато комисарите едва ли имат. Нито един от комисарите не е притежавал специализирани компютърни умения, за да може да качва или сваля от сайта каквото му скимне, камо ли пък да влиза в сайта, да рови и променя съдържанието му – каквато басня раздиплиха хората на Анка Страшимирова на пресконференцията!

Странно и необяснимо защо идеологът на това изследване, Лало Каменов, който е член и на новата Комисия се е скрил от първия ден и час на скандала?! Да не би да е преминал в нелегалност? Оказа се, че си е взел отпуск?!

Цялата държава се тресе от скандали около това изследване, твърде унизително за родовата ни и историческа памет, а вдъхновителят го е хванала липсата!

Лало Каменов, идеологът, който се натегна да се хареса на някого и обърка концитеЩе припомня кой е Лало Каменов, тъй като това обяснява много от моментите в скандалите напоследък:

Лало Пацев Каменов, циганин по етнос е бивш зам.председател на КЗД, на изборите за Европейски парламент за 2009 г., от квотата на ДПС, като взема „чудовищните” 0,08 процента на изборите!

Магистър по специалността "Публична администрация", Каменов е бакалавър, със специалност “Начална и предучилищна педагогика”, следдипломна квалификация – Институт за следдипломна квалификация към УНСС, специалност право, юрист с ограничена правоспособност, 2010 - 2012 г. изучава право на европейския съюз по Международна магистърска програма „Европейско право” на Софийски Университет „Св. Климент Охридски”.

В периода 1990 – ноември 1999 г. работи като директор с група в целодневна детска градина с. Мокреш, община Лом, област Монтана. От 1999 до 2002 г. изпълнява длъжността заместник-кмет на община Лом. От 2002 до 2004 г. е главен експерт в Национален съвет по етнически и демографски въпроси към Министерски съвет, а от ноември 2004 до април 2005 е директор на дирекция „Етнически и демографски въпроси“ към Министерски съвет. От април 2005 г. до сега заема длъжността на заместник- председател на КЗД.

Та този Лало Каменов, който за втори път е избран в КЗД, се е натегнал и е поискал да излезе това изследване на бял свят след преизбирането му, за да може той да изпъкне и така на дневна светлина се е развихрил скандала около препоръките за Ботев, Левски и произведенията на Иван Вазов!

Анка Страшимирова, обвини дъщерята на един от бившите комисари, работила като администратор в КЗД /и е била уволнена веднага от нея след избора й – бел. Л. М./, че вероятно е съпричастна към компютърните „престъпления” в КЗД!

Новата шефка на КЗД, Анка Страшимирова, опечалена от журналистически въпрос за говоренето си на диалект„В регистъра на договорите не намерихме следи да е вписан договор по този проект, каза Страшимирова пред журналисти на пресконференцията, дадена от нея. – „Оказва се, че много неща липсват във връзка с този договор. Аз не получих информация и не видях гражданските договори, които са подписани”, заяви Страшимирова.

Тя призна, че на нея са й обяснили, че договорът е пратен на друго място?! Предишният, 9-членен състав е провеждал заседания по този проект и са обсъждани въпросите по изследването, обсъждан е и Проект за решение по даденото изследване.
Всъщност тук ще припомня на Анка Страшимирова от варненския ГЕРБ, че юридически нещата с обвързаност на бившите 9 комисари стоят така: те се ангажират с Проекта, когато е налице подписано от тях Решение!

Това, че изследването е внасяно за обсъждане, че е имало заседания, на които е обсъждано, че Страшимирова цитира някакви документи - Протокол №28 от 6 декември 2011 година, протокол №... – всичко това няма никакво значение и юридическа стойност и тежест за крайния резултат – „изчезналото” решение!

Страшимирова би следвало да е наясно с това след като се афишира, че е доктор по Международно частно право. Главен асистент във Варненски Свободен Университет „Черноризец Храбър“, експерт в областта на морското право, опазването на морските ресурси и правото на ЕC.

В морското право смятам аз, са застъпени в голяма степен ... правата на човека  защитата му от дискриминация!

„За съжаление в архивите и в деловодството на КЗД, не намерихме окончателно решение на 9-членния състав по това решение. Оказва се, че Решението е било подписано от 9-членния състав и незнайно как е изчезнало и ние не можем да намерим това Решение с подписите на този 9-членен състав” - заяви още в началото на пресконференцията настоящият шеф на КЗД, Анка Страшимирова.

Как може да намериш нещо, което никога не е съществувало физически в пространството?

Няма как.  Кое е същественото в скандала с учебния материал и тълкуването му в това изследване:

Идиотщините, търсенето на изчезнало решение, каквото НИ-КО-ГА не е имало, комплексарщините, тоталния хаос, объркването на полуистини и лъжи, търсенето на необходимия заподозрян, кой персонално за какво и докъде е ангажиран, как така новият състав на КЗД измести воденичния камък на отговорността от някои членове на администрацията и преизбрани в новата Комисия към вече освободените комисари?

Ще продължа с въпросите и фактите в следващата част на тази публикация, а сега ви предлагам оригинал на Резюме на скандалното изследване, изчитането на който дава много отговори и оставя още повече въпроси без отговор:

Утре четете още факти и абсурди в скандала, завихрен с европейски и държавни пари. Още разкрития за този тъп сценарий, сътворен от току що встъпилия в мандат нов, 9-членен състав на КЗД.

За финал ще повторя още веднъж хора с какви професии, ще борят дискриминацията в следващите години и дали те са компетентни да пишат грамотни решения по отделните дела:

И така в новия състав на КЗД влизат хора със следните познания трудов опит и умения:

Филолог и журналист, магистри по публична администрация, разследващ полицай, дознател, съдебен експерт по съдебно-счетоводни и финансово-ценови експертизи, зам-.областни управители, кметове на селски общини, специалист по морско право, юрисконсулт на банков клон, бакалавър, със специалност “Начална и предучилищна педагогика”, юрист с ограничена правоспособност, заместник-кмет на община, директор с група в целодневна детска градина на село, зам.- министър на труда и социалната политика, работил в РПК като счетоводител и вътрешно-ведомствен контрол. кмет на село, общински съветник в община, плановик и началник на отдел  „Планов и ТРЗ”. учител в Селскостопанския техникум,  работил на различни позиции в АПК, учител – специалист по двигатели с вътрешно горене и селско-стопански машини, технически ръководител в строителна фирма, кмет на община на село...

Засега информацията на сайта „Хроники” от последния час е, че един от новоизбраните комисари е отказал да влиза в заседания!

Следва продължение

 

Коментари 

 
+1 #2 SOS 2012-08-19 02:15
НЕ ВИЖДАМ ТУК АБСУРД.ВСИЧКО Е ЗАКОНОМЕРНО.КАКВО ДА СЕ ОЧАКВА ОТ БИВШИ ПЛАТЕНИ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАРИ,ПОЛУГ РАМОТНИ "КАЛИНКИ",ПОСЛЕДНИ ЕШАЛОНИ НА Б.К.П.????НИЩО ДОБРО ЗА ИЗМЪЧЕНА БЪЛГАРИЯ.ТЪЖНО Е НО ФАКТ.
Цитиране
 
 
0 #1 STEFAN D-R D TCHOLAK 2012-08-18 21:57
ДЖУЛИО АСАНДЖ Е ГЕРОЙ НА СВЕТЪТ !
-
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=278000732305745&set=a.128298240609329.20113.126892684083218&type=1&theater¬if_t=like
-
http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?p=poetbg
-
СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене