Нощта, която свали правителството на Бойко Борисов. Разходка до посолството на САЩ реши излизането на премиера от властта!

В наши дни – милиционерските постановки продължиха, докато Бойко Борисов осъзнае, че трябва да пусне властта

Провокаротката Даниела ПеловскаВ понеделник, на 18 февруари на министър-председателя Бойко Борисов бе „пробутана” една псевдопредставителка на протестиращите срещу високите цени на тока, парното, водата, ниските доходи и ширещата се безработица.

Някой играеше ва банк и бе протегнал ръка към властта след предсрочно предизвикани парламентарни избори.

Преди тази постановка се бе появило така нареченото досие „Буда”. То бе последвано от редица целенасочени активни мероприятия в типично физкултурно-милиционерски стил, които доведоха до проливане на кръв и полицейско насилие!

Досието "Буда"

Бойко Борисов обяснява поредния сценарий, но не съобщава автора муДокументи от досие, отново с изпращач – МВР, отново без никой да разпореди проверка как е било подхвърлено на един сайт. Изобщо не отварям дума за съдържанието на въпросния набор от документи, който излезе в някакъв сайт и уличи не друг, а министър-председателя, първоначално като информатор на ЦС БОП, а след това като оперативно интересно лице, свързано с криминалния контингент.

Досието "Буда" се появи досущ като появилите се СРС-ета на разговори за така наречения Мишо Бирата в началото на управлението на правителството на Борисов. От СРС-етата научихме, че премиерът лично е наредил на шефа на "Митници" да прекратят проверката на фирмата на въпросния Михаил Михов!

Схемата на скандала със СРС-ета беше:

  • Да се очаква обяснение от премиера защо е нарушил закона;
  • Да се спори в медиите, близки до Цветан Цветанов вярно ли е, или не казаното в записаните разговори;
  • Спореше се манипулирани ли са записите...

Борисов първоначално мълчеше, след това даде някакви тъпи обяснения и чак след месеци време призна, че действително е разпоредил да се прекрати проверката на Мишо Бирата!

Какво не се случи около тази история със СРС-ета: за пореден път никой не попита откъде, защо и с каква цел се пускат тези записи, кой е записвал министър-председателя – съответно не дочакахме и Борисов да се подаде оставката от скандала!

А налице имахме скандално подслушване, скандални, противозаконни разпореждания и то от най-високото място на изпълнителната власт, дадени лично от министър-председателя!

Това бе първото сериозно „кръвопускане” на имиджа на човека, заемащ поста на премиер, след като вече се бяхме запознали с Доклада на „Конгрешънъл Куотърли”, бяхме чули и чели грамите на бивши американски посланици – с две думи казано, бяхме наясно както с криминалноо му минало, така и с факта, че Някъде в Белия дом са приели Борисов да е техният човек, преглътнали са миналото му и разчитат на него!

Като теглим чертата какво последва от този скандал със СРС-ета, които се оказаха автентични и неманипулирани: бизнесменът Михаил Михов почина някак странно и на още по-странно място. В хотела на един от аверите на премиера, Валентин Златев в Правец и то от някакво сърдечно неразположение.

След време почина и съпругата на Михаил Михов и никой не се върна към този скандал, докато след месеци чак самият Борисов не призна в интервю, че историята и записите са истински, но показа, че на него, не му пука!

Последва досието „Буда”, по което се вадеха бавно документи отново уличавайки Бойко Борисов. Отново никой не разпореди проверка кой, откъде и с каква цел извади „Буда” при положение, че едва ли имаше грамотен български гражданин, който да се усъмни в съдържанието му и внушението, че българският премиер е бил в топла връзка с криминалния контингент.

Шефът на ГД БОП, Станимир ФлоровДискусията около това досие бе „поета” от послушните на властта медии – бивши лица, свързани с бившите разузнаване, контраразузнаване спореха с журналисти и привърженици на премиера по достоверността на тези документи. Край на споровете поставиха изявления на шефа на ГД БОП Станимир Флоров, който заяви в пряк текст, че изнесените документи били автентични, но не водели до съпричастност, т. е. липсвало съгласие от самия Бойко Борисов да сътрудничи на звеното за борба с организираната престъпност!

Последва нова порция документи по досието "Буда" с разкрития, че всъщност Борисов е бил по-скоро оперативно интересно лице заради връзките му с криминални структури!

Вече нямаше съмнение, че се действа целенасочено против българския премиер и то с документи, които го уличаваха и пред неговите партньори от Европейската комисия за миналото му.

Документите нямаше как да излязат от друго място освен от МВР, но защо Борисов не поиска да се провери появата и подхвърлянето им? Защо прие да бъде сврян някъде в ъгъла с тези документи, вместо с вдигната глава да стане и да излезе от властта? Поне докато трае проверката по изваждането на досието "Буда"?

Нито проверка, нито оставка - това бе ефектът, който не обезсърчи врага на Борисов от МВР и той продължи по набелязаната си първоначална посока.

Защо бяха пуснати документите за „Буда”?

Борисов гледа в тавана докато Цветанов прави своето изявление за ХизбуллаОбяснението трябваше да търсим в събитието, които е предстояло, и което се случи след раздухването на скандала „Буда – а то беше: едноличното обявяване от министъра на вътрешните работи, че „Хизбулла” като организация, която стои зад атентата! Обявяването бе извършено през главата на президента, парламента, правителството и премиера Борисов!

Реакциите по това скандално своеволие бяха хаотични: президентът се разграничи от Цветанов, Главният прокурор се разграничи от Цветанов, премиерът мълчеше показателно!

Часове след тези реакции станахме свидетели как:

  • президентът Плевнелиев подкрепи вътрешния министър и обяви, че прокурор е разрешил на Цветан Цветанов да обяви своето обосновано предположение за съпричастност на "Хизбулла" в атентата!;
  • Главният прокурор замаза позицията си;
  • премиерът потвърди и то от Брюксел, където бе служебно, че е разрешил на Цветанов да каже за "Хизбулла"?!
Унизително и брутално!
Всъщност всички говореха на границата на лъжата - никой не обърна внимание, че президентът бе скандално опроверган от премиера?!Малко по-късно пък премиерът бе опроверган от прокурор!? Търсеният институционален хаос бе налице.

Истината бе, че никой не бе оторизирал Цветанов за това скандално изявление, а другата още по-печална истина бе, че всички гореизброени около скандала с обявяването на "Хизбулла" се показаха твърде ЗАВИСИМИ от Цветанов, от САЩ, от Израел?!

Борисов "забрави", че бе декларирал, че без доказателства, българското правителство няма да сочи виновник за атентата на летище Сарафово!

След заседанието на КСНС, всички говореха един през друг, не се слушаха, опровергаваха се, но бяха единни в едно: да дадат своя принос в полза на Цветан Цветанов, и на позициите на САЩ и Израел за "Хизбулла"?!

За първи път на участниците в заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност не бе раздаден Доклад и то бе проведено „по Цветан Цветановски”! По милиционерски, до самото изявление!

Доволни бяха Израел и САЩ – президентът, премиерът и депутатите, особено от опозицията бяха шокирани от подобно своеволие!

Но нима случващото се не бе точно своеволие, подобно на своеволието при една показателно интересна командировка на Цветан Цветанов в Щатите преди това заседание на КСНС. По време на това посещение вътрешният министър престоя близо три седмици в тази държава?

Като „промоция” бе уредено от американските приятели на Цветанов и Бойко Борисов да замине с няколко министри за Вашингтон, за да се замажат нещата около егото на премиера!

Барак Обама прие в Овалния кабинет премиера Бойко БорисовПосещението бе неочаквано и за Барак Обама, но той го отигра рутинно, въпреки че все още не бе положил клетва за втория си президентски мандат!

На Борисов бе отделено малко време с американския президент след което го заведоха на посещение до аквариум за акули?!

 

След това посещение започнаха да се наслагват и истинските главоболия за българския премиер: от една страна вицепремиерът и министър на финансите, Симеон Дянков, който водеше политика на изпразване на фискалния резерв, довеждане до мизерия в болници, за оръжейници, за пенсионери, за безработни, както и за малък и среден бизнес, /доколкото все още ги имаше – бел. Л. М./и кой ли не надигаше глава от рестрикциите на финансиста Симеон Дянков!

Симеон Дянков, вицепремиер и министър на финансите в оставкаАрогантен, безпардонен, некомпетентен, той си правеше каквото си иска в държавата, а това неминуемо щеше да доведе до недоволство!

По улиците излязоха пенсионери, безработни, студенти и заляха новините със скандални искания за оставка!

Борисов уволни Дянков и натовари с неговите задължения двама от министрите си: Томислав Дончев и Лиляна Павлова – хора, работещи извън светлините на прожекторите.

Тази стъпка на Борисов далеч не показваше, че той мисли да се оттегли от властта! Точно тези нови кадрови решения провокираха натискът върху премиера да се увеличи.

И тогава тук дойде тънкият момент: на 20 февруари сутринта най-неочаквано Борисов подаде оставка и оставката на правителството!

Борисов обяви, че няма да си подава оставката!Това се случи след като на 18 февруари министър-председателят обяви, че няма да си подава оставката, но уволнява дясната си ръка – министър Симеон Дянков, както и шефа на ДКЕВР.

Това се случи и след като пак Борисов обяви, че ще назначи хора от кабинета, които да поемат задълженията и функциите на Дянков.

Едно е сигурно, така постъпва човек, който е решен да остане и изкара мандата си. Така не постъпва човек, който на другия ден ще хвърли своята оставка и тази на правителството.

Какво се бе случило в нощта между двете дати 20 срещу 21 февруари?

Накратко казано – случило се бе поредното милиционерско активно мероприятие и полицейско насилие!

Аз твърдя, че това не беше случайно, още повече, че протести вървяха поне две седмици, без да има полицейско насилие.

Шествието в почит на АпостолаВечерта на 19 февруари, денят на една трагична годишниина от обесването на Васил Левски, протестиращите над 100 000 в 35 града на страната бяха оградени от полиция, жандармерия, военни машини! Демонстрантите бяха бити с палки по главите до кръв, по тях се мятаха камъни от внедрени провокатори – резултатът бе: десетки ранени и задържани.  И... задържаните, се оказаха криминално проявени?!

Криминално проявени за грабежи, наркотици и какво ли още не.

Мъж с разбита глава от полицейска палкаБорисов се оказа в ролята на министър-председателя, който бе окървавил исканията на хората за хляб, работа, достоен живот, възможност за лечение и плащане на сметките!

Това бе реалността на 19 срещу 20 февруари в късните вечерни часове! Имаше бити от полицията протестиращи от всички възрасти, имаше кръв по улици и площади, а това за България вече бе в повече!

Проля се кръв от полицейско насилие срещу протестиращи цивилни гражданиТова брутално полицейско насилие бе извършено, за да принуди премиера Борисов да си даде оставката и тази на правителството! И той я даде – уж в името на гражданския мир и спокойствие. Но истината е, че с последователни действия и провокирани скандали той бе свален! Свален от власт и то не от друг, а от заместника му в партията и правителството – вицепремиерът и министър на вътрешните работи, Цветан Цветанов!

На 20 февруари в парламента министър-председателят на България обяви:

Борисов обяви, че се оттегля от властта„... Аз няма да участвам в управление, в което полицията ще се бие с хора... Нито искам да виждам кръв по улиците. Нито искам да виждам полицаите на България, които ги имам не като колеги, а като братя, да се бият с когото и да е било...”

Ето цялото му слово в парламента:

Полицейско насилие върху протестиращБорисов осъзна, че няма полезен ход и че е вкаран в нещо, което оттук нататък само ще го злепоставя все повече. На изпроводяк, неговият най-„близък” приятел и съратник, вътрешният министър Цветан Цветанов не пропусна да го удари отново като обяви, че протестиращите са окървавили протеста като са нападнали полицаи?!

За капак му пробутаха една фалшива патица – някаква уж представителка на протестиращите, която отиде в Мраморната зала на МС и го изложи по всички правила на класическото излагане! Даниела Пеловска, милионерка в зелено от град Добрич, на която дъщеря й работи като гл. архитект в столичната община "Изгрев", а синът й се оказал - юрисконсулт в Столична голяма община!

Тази жена ли бе протестираща, тази жена ли бе гладна и не можеше да си плаща тока, парното и водата?!

Борисов се оказа в ролята на Буда, който си е напазарувал поп Кръстьо?! Фалшивата „представителка” на протестиращите даже не пропусна да агитира за ГЕРБ!

Видно бе за български и чужди медии, че в типично милиционерско-мутренски стил властта даде да се разбере, че е готова на всичко, но да не се стига до предсрочни избори!

Медиите бяха свидетели на следното: след като премиерът се кри от протестиращите над 100 000 души в цялата страна, след като уволни Симеон Дянков, но го скри от прокуратурата и народния гняв, като капак на всичко - Бойко Борисов се появи в Министерския съвет и даде пресконференция!

Той ритал футбол, докато държавата се тресеше от протести!Държавата се тресеше от гражданското недоволство, а Борисов призна, че е ритал футбол докато е траел Националния протест, тъй като бил в почивен ден?!

“Не съм се крил. В събота бях в Нова телевизия, а неделя е почивен ден и ритах футбол… Почвате вече да прекалявате... какво искате! Просто вече ставате нахални”!

След тази нагла демонстрация, Борисов заяви, че няма да подаде оставка, а ще се “бори” докрай срещу Станишев и Доган?!

Така се стигна до нощта на 19 срещу 20 февруари, Нощта, в която на Борисов бе направено предложение, на което да не може да откаже!

 

Коментари 

 
+4 #3 Иван Йончев 2013-03-03 17:39
Но толкова е много ясно,че ЦЦ е изключително,пр естъпен и подъл елемент
Цитиране
 
 
+3 #2 БГ МАФИЯ 2013-03-02 17:29
Цитирам Николай:
Все пак не разбрахме ролята на американското посолство, въпреки обещаващото заглавие.


нищо не става в България от 1989 г насам без знанието и разрешението на въшните кукловоди от зад океана !
Цитиране
 
 
+2 #1 БГ МАФИЯ 2013-02-24 10:45
какво са му казали на Бойчето в американнското посолоство точно е трудно да се прецени .... на пръв изглежда са го нотиснали да си подава оставката но не е ясно защо след като той им беше едно то най- послушните кученца .... според ше става нещо голямо в България и то дирижирано от вън ..... със сигурност ще е лошо ! мислу че може да е свърпрзано с фалит на държавата и взимане на заем от СБ или МВФ .... все пак идотът Седянков за тва ни беше докаран тук !
А Бойчето ше остане като най-верното куче на амреиканците - дори по- зле от предишните марионетки на власт .....
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене