Що за кал се изсипа пак върху сина на Николай Добрев?

Няма вечни приятелства, има вечни интереси.

Красимир Гочев-ШмидРазстреляният в Своге с 6 куршума в гръб подземен бос Красимир Гочев-Шмидт е носил в мерцедеса си бюлетини от предизборната кампания на БСП, твърди Faktor.bg.

Освен това в лимузината на подземния бос били намерени и три разпечатки за различни лица, направени от системата на МВР „Български документи за самоличност”. Това показвало, че Шмид има къртици в службите за сигурност и нерегламентиран достъп до секретна система. Тези любопитни подробности, които дават ясна насока с какво се е занимавал убитият не бяха съобщени от МВР и останаха скрити за обществото.

Румен ПетковСлед убийството на Шмид проговориха запознати с живота му. Те твърдят, че през последните години бандитът работел усилено за изборните кампании на БСП. Livenews.bg са категорични, че подземният бос бил в много близки връзки с червения депутат Кирил Добрев, но отделно правил няколко срещи с Моника и Сергей Станишеви, дори и в сградата на „Позитано”. Топлите отношения със сина на бившия вътрешен министър, който разпъвал чадър върху убития бандит потвърждава и активистът на АБВ и ексвътрешен министър Румен Петков.

Два дена преди изборите някои от членовете на АБВ нагазиха лука, а Румен Петков направо настъпи мотиката, както казва народа.

„Кирил Добрев е бил близък приятел с убития снощи в Своге Красимир Гочев-Шмид, който е свързван с криминалните среди. Гочев финансирал няколко предизборни кампании на БСП и провел няколко срещи със Сергей и Моника Станишеви в Своге. Това написал сайтът Livenews съобщи сайтът ПИК.

ПИК търси за коментар засегнатия депутат Кирил Добрев, който категорично отрече информациите. „Информацията е от Livenews? Това не беше ли сайтът, който най-ясно се индикира, че ще подкрепя АБВ? Най-голямата болка на АБВ е, че съм в БСП. Второ, не искам да се занимаваме с черен пиар два дена преди изборите. И много поздрави на Румен Петков изпращам през вас”, каза Кирил Добрев.

Депутатът Кирил ДобревНа въпрос дали все пак е познавал убития Гочев, Кирил Добрев отговори категорично, че това не е вярно. „Не познавам такъв човек. Той няма нищо общо с БСП и никога, под никаква форма не е финансирал партията.”

По повод информацията, че Красимир Гочев се е срещал и със Сергей Станишев, Кирил Добрев отговори в типичния си стил пред ПИК: „Значи – той се е срещал със Сергей Станишев, Путин, Обама. Тези въпроси – към информацията! Всички тези въпроси – към Румен Петков! Вие ме питате мене, аз ви отговарям!”

Пред ПИК Румен Петков заяви, че няма никаква информация за Красимир Гочев и че не го познава.

Има ли нещо общо Румен Петков с информацията от Livenews, каква връзка вижда Кирил Добрев на Румен Петков с излязлата информация, какво остана неизказано?

Защо приятелят на Николай Добрев, лидерът на АБВ Георги Първанов не опроверга тази лъжа? Ако лидерът на АБВ беше такъв политик за какъвто иска да го приемаме, защо не извика Румен Петков и Кирил Добрев, за да се изяснят нещата около тази лъжа?

Отговори на тези въпроси ми даде един помен, този на 17 април, на гроба на Николай Добрев. За разлика от други години, тази година нито Първанов, нито Румен Петков се появяват на помена, за да почетат паметта на приятеля си.

Почитта на Първанов към отишлия си без време Николай Добрев намираме в медиите.

Така например на 17 април 2008 г., на помена присъстват: президентът Георги Първанов, министърът на вътрешните работи Румен Петков, заместник-председателят на ВС на БСП Калин Николов и управителят на Благоевградска област Владимир Димитров, кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов.

Панихида отслужва Неврокопския митрополит Натанаил.

Синът на покойника и депутат от Коалиция за България Кирил Добрев се обръща към всички присъствали на помена по повод девет години от смъртта на баща му. “Трудно ми е да говоря за Николай Добрев, защото той е преди всичко мой баща. Винаги отлагаше чисто семейните неща за по-късно, когато се пенсионира. Така и нямахме възможността да отидем заедно на море. Днес всеки от вас е отделил от своето време да дойде тук и да почете паметта му и това за моето семейство означава много”, каза Кирил Добрев. Той благодари на присъстващите затова, че не са допуснали да бъде опетнено името на баща му.

“Виждайки колко много хора сте дошли тук сега, стигам до извода, че баща ми не е живял напразно.”, казва тогава Кирил Добрев.

Георги ПървановНа 17 април прочетох в агенция Кросс, агенция „Фокус”, БТА: „Днес се навършват 15 години от кончината на Николай Добрев, с когото върнахме мандата за съставяне на правителството през 1997 година”, припомни Георги Първанов по време на срещата си с граждани на Перник.

Всяка политическа сила има слабо място – в АБВ това е лошият подбор на хората. Ще дам само един пример:

Според в. „Банкер”, на 22 август 2006 година, социалистът Румен Петков се е срещнал с посланика на Русия в София - Анатолий Потапов, пристигайки в посолството с кола с официалните знамена на Русия и България, охрана, преводач и прочие. Впоследствие става ясно, че Петков идва на неофициална среща? Разговорът с Потапов имал единствен въпрос: "Може ли г-н посланикът да накара руския гражданин Андрей Смирнов да престане с писането на доноси срещу Мирчо Петков?"

Министър посещава посланик на чужда държава с кола с официалните знамена на Русия и България, охрана, преводач, с искане да не се нарушава личното спокойствие на Мирчо Циганина, роден в с. Койнаре, Плевенска област!

Резиденция Мирчо Петков предприема кампания срещу своя бивш бизнес партньор Андрей Смирнов и с помощта на полиция в резиденцията на Тодор Живков в Правец. След превземането на резиденцията, за да закрепи успеха си срещу Смирнов всеки един от членовете на сем. Смирнови започва да получава телефонни заплахи. Полицията започва системно да ги спира и държи по 2-3 часа по пътищата, дори незаконно ги задържа в 4-то РПУ - София.

Всичко се случва, за да не може Андрей Смирнов да търси парите си от Мирчо Петков по издадените запис на заповеди и да не предявява претенции към недвижимите имоти - резиденция Правец, фабрика "Боряна" - Червен бряг и военен завод "Бета" - Червен бряг.

7 000 000 долара е дългът на Мирчо Петков не само към Андрей Смирнов, но и към други руски граждани:

- 1 150 000 долара към Мила Максимова по запис на заповед от Мирчо Петков.

- 120 000 долара към Алексей Фатин за 12 тира ел. крушки, получени от Мирчо Петков през 94 г.

- 500 000 долара към Валерий Петров за целулоза, тапети, ученически тетрадки, получени от Циганина през 1993 г.

- 2 000 000 долара за 6000 тона захар към Рязанский нефтопреработвателен комбинат, за което са преведени през 1992 г. 4 500 000 долара (за резиденция Правец и за 12000 тона захар).

- 200 000 долара на директора на РНПЗ г-н Юлий Романович Василенко, за митнически тарифи на захар.

- 150 000 долара на Александър Балжуларский за шивашка фабрика "Боряна" - Червен бряг, за което са платени 500 000 долара през 1993 г. на Мирчо Петков.

- 250 000  долара на Владимир Смирнов за 26 000 бр. противогази.

- 300 000 долара на Дмитрий Смирнов по запис на заповед.

- 40 000 долара на Георги Тихин за 4 бр. сглобяеми къщи по 200 кв.м., предварително платени от Тихин през 97 г., които Циганина не е платил, когато ги е получил от руската фирма "Амела" през 93 г.

- 100 000 евро на Руслан Иванов по запис на заповед, издадена от М. Петков.

За посочените задължения по запис на заповеди на Мирчо Петков му е спрян задграничния паспорт (по изп.дело № 5020/04 г. от СРС и изп. дело № 131159/04 от Плевен РС) по искане на Андрей Смирнов, Мила Максимова и Дмитрий Смирнов.

76-годишните родители на Андрей Смирнов, съдружник на Петков, също пострадаха от организирана провокация на Циганина, като бяха безпричинно отстранени от полет за Москва.

Мирчо Петков прави серия от клевети към Смирнов, включително, че е резидент на руското разузнаване от 1994 г. в България. След провала на 10-годишна акция по неговото изгонване, Циганина и Веселин Костов, заедно с подполк. Валентин Димитров от РДВР София и с подкрепата на ген. Васил Василев, организират на частно екстрадирането на Андрей Смирнов от България, като използват за предлог "Въвод в владение" в бившата правителствена "Резиденция Правец", по изп. дело № 511/03 г., по което Смирнов няма никакво юридическо отношение.

През 1992 г. от Русия по банков път на Мирчо Петков са изпратени един милион долара за закупуването на резиденцията, но това не се случва.

През юли-август 2002 г. Мирчо Петков чрез "Финметалс Холдинг" ООД, започва да упражнява натиск срещу семейство Смирнови, във връзка с пребиваването им в бившата правителствена резиденция в гр. Правец.

През юли 2002 г.в  Районна прокуратура - Ботевград е подадена жалба от "Финметалс Холдинг" АД срещу Смирнов, че ползва имота им, бившата правителствена резиденция в гр. Правец (закупена на 25.07.01 г. за 100 000 лева, по време на синдика от "Езтур" АД - гр. Правец) без правно основание, като го е завладял по скрит начин и така ги е лишил насилствено от владението им.

По жалбата е образувана прокурорска преписка В-1197/2002 г. с резолюция на зам.-районния прокурор от 11.10.2002 г., след като в хода на проверката е установено законното основание за пребиваването на Смирнов и това, че действията му не са довели до противоправна промяна в съществуващото фактическо положение. Съдът правилно постановява отказ за оказване на съдействие за влизане в имота на резиденцията от "Финметалс Холдинг" АД.

През август 2002 г. в  Ботевградски районен съд с подадена молба от "Финметалс Холдинг" АД срещу Андрей Смирнов за защита по административен ред на владението му върху бившата резиденция. Образувано е гр. дело № 1133/2002 г. с определение от 21.11.2002 г. Ботевградският съд отхвърля молбата за отстраняване на Смирнов от имота като неоснователна и прекратява производството по делото.

Тогава Мирчо Петков и адвокат Станимир Цолов Цветков чрез ген. Васил Василев и с поддръжката на хора от ДНСП и РДВР - София задействат нова схема.

На 05.11.03 г., без каквото и да е предварително уведомление по законовия ред, сем. Смирнови са изхвърлени под ръководството и в присъствието на ген. В. Василев.

На 04.11.03 г., ден преди въвода във владение, съдия-изпълнителката по компетентност от Ботевград, която е племенница на Станимир Цолов, бившият адвокат на Мирчо Петков, внезапно се разболява и незаконно е сменена със съдия-изпълнителка от София - Недялка Ковачева, командирована със заповед от 04.11.03 г. от самия правосъден министър Антон Станков. Без каквито и да е документи, засягащи семейство Смирнови, на 5.11.03 г., 40 полицаи нападат и пребиват в 11,00 ч. Андрей Смирнов и съпругата му.

На лежащия от три часа на пода безпомощен Смирнов е поставена в 13,00 ч. успокоителна инжекция под натиска на съдия-изпълнителката от СРС Недялка Ковачева и адв. Бойко Ботев, въпреки протеста му, че е алергичен. Лежащ на пода с белезници, инжекцията въпреки всичко му е поставена от пристигналото от Правец медицинско лице Снежана Петкова. В резултат на това състоянието му се влошава, и чак тогава в 19,00 ч. изплашените полицаи разрешават да бъде откаран в болница. Медицинска помощ му е оказана едва на 6.11.03 г., т.е. 14 часа след като е пребит от пет полицаи, с което живота и здравето му са били сериозно застрашени, което е потвърдено в диагнозата - комоцио.

От преживения ужас Мила Максимова изпада в тежка следродилна депресия, вследствие на която и спира кърмата, оставяйки 45-дневния им син без храна.

При такива факти и обстоятелства на всички става ясно, че акцията е детайлно и много прецизно планирана. С нейната секретност и внезапност се цели "както изхвърлянето на Смирнов, който е платил за сградата 1 000 000 долара, така и легитимирането на друг собственик на имота?!

Освен че са нарушени гражданските права на семейство Смирнови, грубо са нарушени "Закона за закрила на детето" и майчинството, международните граждански права на чужд гражданин, нарушена е и инструкция № 1 за взаимодействие между МВР, посолства и консулски отдели.

Въводът във владение в "Резиденция Правец", е само предлог за оправдание на незаконните действия на услужливи хора, облечени във власт.

Това е човекът, заради когото Румен Петков иска среща с руския посланик, това е небезизвестния Мирчо Петков – Циганина.

Кой е Мирчо Петков и какво написа на времето „Хроники”, четете тук.

Очаквайте още за кариерата на Румен Петков и още история за следващия несполучлив избор на член на АБВ веднага след евровота.

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене