Западната пропаганда „уби” руски генерал, той даде пресконференция от Москва на живо!

Обявеният за убит генерал Куджеев даде на живо пресконференция от Москва, където живееОпозицията в Сирия лъже, когато не може да печели...

Жители напускат спешно вторият по големина град в Сирия, Алепо, тъй като там се водят ожесточени боеве между правителствената армия и въоръжената от Запада, Турция и Катар опозиция. В резултат няколко от икономическите райони на Алепо вече са в руини, а ситуацията се приближава до понятието хуманитарна катастрофа.

Вече се усеща липсата на стоки от първа необходимост съобщи Россия 24, болниците не са в състояние да се справят с потока от ранени.

Успоредно с боевете продължава и информационната война. Днес представители на опозиционната Свободна сирийска армия съобщиха по телеканала Ал Арабия, че в Сирия е бил ликвидиран руски генерал, работил като съветник към сирийския министър на отбраната.

В допълнение, сирийските бунтовници обявиха, че са убили преводача на Кужеев- Ахмед Аик.

Тази информация веднага бе опровергана от руските Министерство на отбраната и Министерство на външните работи, като съобщението бе определено като откровена лъжа.

Представен документ от бунтовниците около лъжата за смъртта на генерала„Генерал Владимир Петрович Кужеев е бил уволнен от военна служба през 2010 година и понастоящем е в добро здраве и се намира в Москва” заявиха от Министерство на отбраната.

Самият генерал-майор от запаса Владимир Кужеев се срещна веднага с журналисти и на пресконференция, предавана на живо, лично опроверга съобщенията за своята смърт. „Искам да потвърдя, че  съм жив и здрав и се намирам в добро здраве, живея в Москва. Чисто човешки случилото се ми е неприятно. Като генерал от запаса разбирам, че тази информация – не е само провокация по отношение на мене, а преди всичко и по отношение на моята страна - заяви генералът пред събраните журналисти.Той съобщи, че съобщението за неговата смърт е било по-скоро шок за неговите близки.

Трябва да сме наясно, че върви информационна война, в която участват не толкова сирийските бунтовници, но и поддръжниците от западните страни.

Генералът обясни, че за него пуснатата дезинформация е по-скоро активна информационна операция, пусната, за да дискредитира както официалните власти в Сирия, а също така и Русия.

По-добре от самите сирийци никой не е в състояние да води бойни действия против метежниците – обясни Игор Коротченко, главен редактор на списание „Национална отбрана”. - Ето защо, присъствието на измислени руски генерали е лишено от каквато и да било военна целесъобразност.

В коментар за вестник „Известия” Коротченко заяви: „Нито един от руските специалисти не е бил командирован за участие във военните действия в Сирия....”

Посолството на Русия в Дамаск също опроверга появилата се в медиите информация, че руският генерал Владимир Кужеев е бил убит от сирийски бунтовници, предаде Интерфакс.

„Тази информация не съответства на действителността”, заявиха от руската дипломатическа мисия на 8 август.

На фона на събитията в Сирия, твърде нелепо прозвуча изявлението на държавния глава Росен Плевнелиев:

Президентът обяснява как всички българи зад граница са защитениСледим внимателно ситуацията в Сирия. Взети са всички мерки за защита на живота на българските граждани там. Това каза пред журналисти в Пловдив президентът Росен Плевнелиев, предаде репортер на Радио "Фокус"-Пловдив. Със сигурност ще бъдат предприети адекватни мерки в защита на живота и сигурността на нашите граждани, където и да са по света, включително и в Сирия, каза Плевнелиев. Той поясни, че българската държава е в контакт с всички съседни на Сирия държави. Посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Лондон, вчера и днес, има и тази цел, добави президентът Росен Плевнелиев.

Това категорично не е вярно, твърдим ние от сайта „Хроники”, тъй като в Сирия в момента е временно управляващият посолството Димитър Михайлов, който е написал, че който иска да се свърже с посолството, може да го направи по интернет, но интернетът в Сирия не работи в момента!

Телефонните връзки са лоши, или изобщо липсват.

Михайлов е написал за двустранните отношения между Република България и Сирийската арабска република: две приятелски държави, свързани с традиционни връзки на взаимно доверие и уважение.

Тук няма начин да не зададем следния въпрос: приятелски ли са държавите когато едната от двете страни прогони посланика на официалното държавно ръководство на другата?

Приятелски ли са две държави, когато външният министър на едната страна, в случая, България, приема представители на воюващите срещу легитимната власт метежници?!

За каква държавна грижа говори Плевнелиев за българите в Сирия, когато намиращите се там сънародници не могат да се приберат в родината? Нито има с какъв транспорт, нито има кой да ги упъти как да отпътуват от размирната страна, тъй като комуникациите са прекъснати или твърде лоши.

Техеран обяви, че ще засили подкрепата си за режима в Дамаск и при никакви условия не желае да позволи на своите съюзници да паднат.

След среща със секретаря на Съвета за национална сигурност на Иран Саид Джалил, който е довереник на иранския върховен лидер аятолях Хаменей, сирийският президент Башар Асад поясни, че „сирийският народ и неговото правителство са твърдо решени да прочистят страната от терористите”.

В Сирия се води пълномащабна гражданска война с участието на външни сили. Това посочи в интервю за вестник „Российская газета” бившият премиер и специалист по въпросите на Близкия изток академик Евгений Примаков.

Докато в сирия се стреля по указание на белия дом и умират деца, жени и мъже, Държавният секретар Хилари Клинтън показа как танцува?!„Срещу режима, заедно със самите сирийци се борят и всякакви наемници, и доброволци от други страни. Последната новина е, че президентът Барак Обама даде директно нареждане на ЦРУ да подкрепи сирийската опозиция. Това е груба намеса във вътрешните работи на суверенна държава, която по никакъв начин не заплашва нито САЩ, нито някой друг. Саудитска Арабия и Катар финансират противниците на режима. Турция им оказва активна подкрепа. Това е пълномащабна гражданска война с всички ужаси, от които страда мирното население”, каза Примаков.

Предстои Съветът за сигурност на ООН да проведе министерска среща за конфликта в Сирия на 30 август, предаде АФП, позовавайки се на дипломатически източници.

Срещата е свикана от Франция, която от август е председател на Съвета за сигурност. До момента няма официално потвърждение на информацията.

Според дипломати, пожелали анонимност, все още не е сигурно дали Русия и Китай, които наложиха вето на три резолюции за Сирия, ще вземат участие в срещата на министерско ниво.

Наблюдателите на ООН ще се върнат в сирийския град Алепо, когато условията позволят да се възобнови тяхната работа. Това заяви на 7 август говорителят на генералния секретар на ООН Мартин Несирке. Той напомни, че екипът на ООН не е въоръжен и не може да се защити в случай на необходимост.

Въоръжени мъже, които се борят против режима, са отнели на 7 август живота на 16 цивилни, предимно алауити и християни, в атака срещу жилищен комплекс за служители на електрическа компания в близост до град Хомс, предаде АФП.

Алепо е в руини показаха световни телевизионни канали„Въоръжени мъже да нападнали жилищна сграда, открили са огън и са убили 16 сирийци, като сред тях е имало шестима християни и шестима алауити, както и четирима сунити”, съобщи Рами Абдел Рахман, директор на Сирийската обсерватория за правата на човека.

Въоръженият конфликт в Сирия продължава от март 2011 година и по данни на ООН в него са загинали повече от 16 000 души.

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене
Кой е тук?
В момента има 57 посетителя в сайта